10 Replies Latest reply: May 26, 2012 7:41 AM by Bill Britt RSS

Setup QVS10 with open access

Umesh Jain

I am looking at setting up QVS10 with IIS7 to have open access (i.e. anonymous users) for ZFP client.

 

Does anyone have information on the requirements for seeting up IIS7 and QVS10 settings for such a setup?

 

I have tried the following already:

 

QEMC > System > Setup > QVS > Security > Always anonymous wtih NTFS authorization

IIS setup as Anonymous Authentication = Enabled and Windows Authentication = Disabled.

 

Thank you

  • Re: Setup QVS10 with open access
    Bill Britt

    This should help and give you some ideals.

    • Re: Setup QVS10 with open access
      Umesh Jain

      Bill - thank you so much for the document.  It helped me vaidate my setup.

       

      Unfortunately, when I access the server from a desktop, I still get the windows Authentication Required prompt looking for a User Name and Password.

      • Re: Setup QVS10 with open access
        Bill Britt

        have you removed Windows authentication off the virtual folders in IIS?

        • Re: Setup QVS10 with open access
          Umesh Jain

          No - I had not done that.  I had only enabled Anonymous Authentication.  Just tried disabling the Windows Authentication on the QvAjaxZfc virtual folder.  I am only applying this change to the QvAjaxZfc folder because this is a Ajax only implementation.

           

          In this case, now I am getting the message 'Failed to authenticate'.  Do I need to make the same changes to the QlikView or other virtual folders?

          • Re: Setup QVS10 with open access
            Bill Britt

            Try this..

             

            PermitHTTP Anonymous on all virtual directories in IIS. Require NTLM only on/qvajaxzfc/authenticate.aspx

             

            Show content view, right click on authenticate.aspx, swithto features view then click Authentication.

          • Re: Setup QVS10 with open access
            Umesh Jain

            Bill, I managed to get the error out by setting up the Authentication for QlikView virtual directory to enable Anonymous Authentication AND Disabled Windows Authentication for this directory.

             

            Now I have a slightly different problem:  Everytime I try to open a QVW from AccessPoint, I am getting "Access denied! The server (QVS) has no USER CAL for your account.  Please contact your system administrator!"  Is this related, or do I need to make some other modification?   FYI: Our server has NUMBER_OF_USERCALS as 100 and I don't have more than 5 users on the system to-date.

             

            Also, if I am using Anonymous Authentication, will QVS see each logged in user as the same or unique depending on their machine name or IP?  I am trying to understand if bookmarks, etc. will be impacted with Anonymous Authentication.  The reason I ask is because we are planning on passing the USERID via the URL and I was wondering if each USERID will have it's own bookmarks or if they will all be assumed to be the same user "Anonymous".