Skip to main content
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
bearschoice
Partner - Contributor II
Partner - Contributor II

Image from URL in Qlik Map Chart

Hi,

I need to display icons as points on a map. The icons are .png and extracted on the fly from a zip archive, the path is defined and loaded into a field in a Qlik table. I know the URL is good because I can display icons beside related data in a table, using the Image value in the Representation property.

However when I  try to display the same icon in a map using the Image from URL option in the Shape property of the Size & Shape section, all I get is small black squares where the icons should be.

I have tried embedding the .png in an svg block but it makes no difference, I still get small squares.

Is it not possible to have dynamically selected images contained in a field? I have also tried a string constant containing a valid URL (tested directly in the browser) but that also shows as black squares in the correct locations so I think there is a different cause behind the problem (or possibly 55cms in front of it). Does anyone have an example of this kind of thing working and if so, how is/are URLs formatted or wrapped to make them work?

Qlik version is November 21 Patch 4.

Thanks

Labels (3)
6 Replies
Dolphin
Partner - Contributor III
Partner - Contributor III

I have the same behaviour in Qlik version May 22 Patch 4.

Image in table is working but not in Qlik Maps nor GeoAnalytics.

bearschoice
Partner - Contributor II
Partner - Contributor II
Author

It is good, if frustrating, to know that others are experiencing a similar problem. I wonder if anyone from Qlik support is monitoring and would care to comment.
I saw what seems to be an official Qlik video on YouTube where the demonstrator added images and said "this shows the direction of ships on the map" but all that was displayed was a bunch of small squares, the same as you and I are seeing apparently. His demonstration moved on swiftly and the issue was not addressed. Not impressed.

prayner
Contributor III
Contributor III

I am facing the same issue. Image from URL works using the background map, but not with the point layer. I watched the same video as @bearschoice and was baffled that they just neglected the issue.

 

Has anyone found a workaround yet?

Ken_T
Specialist
Specialist

we are seeing the same issue on Qlik Cloud Government....
has anyone logged a ticket with Qlik Support or gotten any official verdict on this from Qlik?

Ken_T
Specialist
Specialist

 we saw the details of the error in chrome developer tools console, and fixed this error on QCG / SAAS by adding a new entry in the Content Security Policy for img-src for the domain of the images.   
high level how to here for SAAS / QCG: https://help.qlik.com/en-US/cloud-services/Subsystems/Hub/Content/Sense_Hub/Admin/mc-administer-cont...

Should be able to do similar on Enterprise / QAP by adding a response header for the corresponding used virtual proxy as described high level here 

https://community.qlik.com/t5/Official-Support-Articles/How-to-add-additional-response-headers-in-Ql...

hope this info helps!

David_Friend
Support
Support

@Ken_T for the win!