Skip to main content

Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

Announcements
Welcome to Qlik Community! Check out our new navigation! FIND OUT MORE
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
pauljohansson
Creator III
Creator III

Qlik-Cli creating node

Hi,

I successfully create a node using Qlik-Cli. However, even if the node is created with the correct config I receive a error message:

Invoke-RestMethod : The remote server returned an error: (400) Bad Request.
At C:\Program Files\WindowsPowerShell\Modules\Qlik-Cli\1.21.1\functions\core.ps1:66 char:23
+ ... $result = Invoke-RestMethod @paramInvokeRestMethod @params
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : InvalidOperation: (System.Net.HttpWebRequest:HttpWebRequest) [Invoke-RestMethod], WebException
+ FullyQualifiedErrorId : WebCmdletWebResponseException,Microsoft.PowerShell.Commands.InvokeRestMethodCommand

pauljohansson_1-1656512615350.png

Qli-Command:

New-QlikNode -hostname testHostName -name devnode -nodePurpose Development -verbose

Any pointer? Thanks in advance,

br

Paul

 

Labels (2)
4 Replies
Eugene_Sleator
Support
Support

HI @pauljohansson  as the documentation states 

New-QlikNode [-hostname] <String> [-name <String>] [-nodePurpose <String>]

 

Does this make any difference 

New-QlikNode -hostname "testHostName" -name "devnode" -nodePurpose "Development"  

pauljohansson
Creator III
Creator III
Author

Hej @Eugene_Sleator 

Thanks for your reply.

It works the same way, the Node is created, but the same error message is thrown,

 

br

Paul

Eugene_Sleator
Support
Support

hi @pauljohansson  if it is still throwing the same error I would recommend posting the question here   directly with the developers where it is maintained 

pauljohansson
Creator III
Creator III
Author