Skip to main content

Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

Announcements
Welcome to Qlik Community! Check out our new navigation! FIND OUT MORE
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
TKendrick20
Partner - Specialist
Partner - Specialist

Qlik Sense Login - Domain and Username Required

There are a few weird things happening when logging into my Qlik Sense Server (hosted on an Azure VM using active directory). The main issue is that on mobile and tablets, the domain is required in addition to the username and password, which is incredibly inconvenient.

image1.PNG

In Chrome, Firefox, and IE the domain is not required, although in Firefox the login window shows my port number for some reason. Is there a way I can turn this off?

Firefox Log In.PNG

Not sure if these problems are with setting up the active directory or Qlik Sense...

1 Solution

Accepted Solutions
stevedark
MVP
MVP

A bit more digging turned up this thread Hub access from mobile devices (iPad/Android) and suggestion from mto‌ .

Removing "Windows" from the Virtual Proxy's "Windows authentication pattern" solved it for me.

Steve

View solution in original post

4 Replies
stevedark
MVP
MVP

Hi Tim,

Did you get to the bottom of this one?  I would like to not need to put the domain in when using the form login.

Thanks in advance.

Steve

stevedark
MVP
MVP

A bit more digging turned up this thread Hub access from mobile devices (iPad/Android) and suggestion from mto‌ .

Removing "Windows" from the Virtual Proxy's "Windows authentication pattern" solved it for me.

Steve

TKendrick20
Partner - Specialist
Partner - Specialist
Author

Yup, just had to clear the "Windows authentication pattern" field.

Qlik Sense Windows Authentication.PNG

Thanks!

stevedark
MVP
MVP

Excellent.  Thanks for posting back that it worked for you.