Skip to main content
Announcements
July 15, NEW Customer Portal: Initial launch will improve how you submit Support Cases. IMPORTANT DETAILS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
awhitfield
Partner - Champion
Partner - Champion

the “Connection lost. Make sure Qlik Sense is running properly….” When using Safari on iPad

Our client is attempting to connect to via via an Ipad A1566 Air" using ios 10.3.3 and Safari,  to Sense February 2018 using an http connection, but is getting the “Connection lost. Make sure Qlik Sense is running properly….” when selecting an app to open in their work area. We have extended the keep-alive setting to 120 but the error persists.


Are there any actual guide line for setting this up OR any suggestions of what can be tried next??


Best regards


Andy

1 Solution

Accepted Solutions
Rakesh_HB
Support
Support

10 Replies
awhitfield
Partner - Champion
Partner - Champion
Author

BUMP - Anybody out there??

Andy

stevedark

mto

aly

Log files attached if it helps

Andy

Michael_Tarallo
Employee
Employee

Hi Andy - I added a few others internally and sent them this link.

HTH

Mike

Regards,
Mike Tarallo
Qlik
awhitfield
Partner - Champion
Partner - Champion
Author

Cheers Mike, appreciate it!

Best Regards

Andy

stevedark
Partner Ambassador/MVP
Partner Ambassador/MVP

Is the Sense site open to the Internet or is the iPad on the local network?

awhitfield
Partner - Champion
Partner - Champion
Author

Hi Steve,

it's connecting via their local WIFI network, no VPNs involved.

Andy

stevedark
Partner Ambassador/MVP
Partner Ambassador/MVP

Do laptops connecting via the name wireless access point have any issues, or is it just the iPad?  Have you tried a different browser on the iPad?

awhitfield
Partner - Champion
Partner - Champion
Author

<Do laptops connecting via the name wireless access point have any issues,>


I have asked the user to check this, but they are out untill Friday.....


Same result with Chrome on the iPad too

stevedark
Partner Ambassador/MVP
Partner Ambassador/MVP

Hi Andy,

Are you running anti-virus on the iPads?  Looking at this thread it seems that this can cause the error message that you are seeing:

Re: Frequent "Connection Lost"

Steve

awhitfield
Partner - Champion
Partner - Champion
Author

HI Steve,

will ask, they can connect with a laptop over WiFi.

Andy