Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

billcampbell
New Contributor

AD Groups are not showing up as available to use in user access rules

I have 4 AD security groups that I want to use in my user access rules, but only three show up in the create rules dialog.  I have removed and re-added the group in AD, and run the sync task in Qlik after every change.  As far as I can see in AD, the groups are exactly alike.  Anyone see this type of thing before?

1 Solution

Accepted Solutions

Re: AD Groups are not showing up as available to use in user access rules

I feel, unless you assign that group to any of the user, you wont see that in the list.

Regards,

Kaushik Solanki

5 Replies

Re: AD Groups are not showing up as available to use in user access rules

Hi Bill,

It is difficult to visualize what is happening. It will be helpful if you can share the screenshots of the same.

Regards,

Kaushik Solanki

billcampbell
New Contributor

Re: AD Groups are not showing up as available to use in user access rules

Screen Shot 2017-05-02 at 12.52.15 PM.jpg

Screen Shot 2017-05-02 at 12.52.49 PM.jpg

There is no Qlik Users group listed when setting up the user access rule, but that group does exist in Active Directory.

Re: AD Groups are not showing up as available to use in user access rules

I feel, unless you assign that group to any of the user, you wont see that in the list.

Regards,

Kaushik Solanki

billcampbell
New Contributor

Re: AD Groups are not showing up as available to use in user access rules

That was it.  Thank you Kaushik.  I added a member and the group showed up.  Don't know why I didn't think of that.

Re: AD Groups are not showing up as available to use in user access rules

Anytime.

Regards,

Kaushik Solanki