Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

Announcements
Qlik® Product Spotlight: Discover what’s possible. Get more from our products.
See for yourself. Register today.
Luminary
Luminary

App thumbnails not showing in Sense server

After wrestling with this for a few days it's time to report it/reach out to the community.

I have uploaded a set of jpgs to the default content library, which has the default security settings:

thumbnail_1.png

The security rule verification indicates that I do have read access. Worth noting that I have tried all the below both with myself as a regular user, and with all content admin, security admin and root admin rights given to my account. Same thing happens.

thumbnail_2.png

thumbnail_3.png

The files uploaded to the content library have rather generous rights, to rule out issues there I've set them up so anyone on the server can read those files.

thumbnail_4.png

After creating a new app, I can then browser the available images in the content library, and set the thumbnail:

thumbnail_5.png

Problem is that the thumbnail then does not show up on the app... Not while editing the app, and not after publishing.

thumbnail_6.png

I suspect it being some kind of right issues though, as doing the same thing on the server, while logged in as superuser, works.

I can then set app thumbnails and view them also when the app has been published - but only as long as I am accessing the app as superuser (i.e. the user used to install Sense). If I access the app using my own personal account, the thumbnail does not show.

This whole thing is a bit strange as I am using a pretty much vanilla, out-of-the-box setup of Sense v1.0.2.

On the other hand, if this was a general problem/bug, I would have expected more reports of it here in the forums...

Any ideas?

/Göran

Tags (2)
4 Replies
samiboyvn
New Contributor III

Re: App thumbnails not showing in Sense server

Hi all,

The same case as mountaindudementioned.

I already copy PNG file into 2 folder at:

- C:\ProgramData\Qlik\Sense\Repository\Content\Default

- C:\ProgramData\Qlik\Sense\Repository\DefaultContent\DefaultMediaLibrary

But it's not working.

Please help us to fix this case.

Many Thanks,

Phung Nguyen

bradshields
Contributor

Re: App thumbnails not showing in Sense server

You need to create a content library in the QMC

content library.PNG

and then upload the image(s) using the QMC


Upload.PNG


Just creating a folder and uploading images does not work.

Luminary
Luminary

Re: App thumbnails not showing in Sense server

I did everything in the QMC, still did not work.

However, with the most recent version of Sense the thumbnails are back to

normal/expected for me, so all good here now.

Thus: try upgrading to latest version, if not already done so.

//Göran

Sent from mobile

samiboyvn
New Contributor III

Re: App thumbnails not showing in Sense server

Many thanks Brad Shields & Göran Sander,

I will try to upgrade my Sense Server.

Best regards,

Phung Nguyen

Community Browser