Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

Announcements
Qlik® Product Spotlight: Discover what’s possible. Get more from our products.
See for yourself. Register today.
ravindraqv9
Not applicable

Applymap not working in QlikSense

Hi All,

Hope everyone is doing good.

I have an issue in applymap() in QlikSense.

i have used below script but i am not getting the expected result. even though there are so many matching values between two tables i am getting 'No Supplier' as the value in the new derived column.

I tested with Join and also normal association to see if there is any data type issue, but both of them are working fine.

below is the script that i have used.

Map:

Mapping

Load

   "Supplier Number",

    "Product Number"

   

FROM [$(vQVDPath)Product.qvd]

(qvd);

Sales:

Load

    "Product Number",

    ApplyMap('Map',"Product Number",'No Supplier') as Supplier

FROM [$(vQVDPath)Sales.qvd]

(qvd);

any help would be highly appreciated.

Thanks,

Ravi

1 Solution

Accepted Solutions
marcus_sommer
Not applicable

Re: Applymap not working in QlikSense

I think you need to change the order of the fields within the mapping - the first is the search-field and the second the return-field.

- Marcus

5 Replies
marcus_sommer
Not applicable

Re: Applymap not working in QlikSense

I think you need to change the order of the fields within the mapping - the first is the search-field and the second the return-field.

- Marcus

YoussefBelloum
Not applicable

Re: Applymap not working in QlikSense

Try this:

Map:

Mapping

Load

   "Supplier Number",

    "Product Number"

  

FROM [$(vQVDPath)Product.qvd]

(qvd);

Sales:

Load

    "Product Number",

    ApplyMap('Map',[Product Number],'No Supplier') as Supplier

FROM [$(vQVDPath)Sales.qvd]

(qvd);

ravindraqv9
Not applicable

Re: Applymap not working in QlikSense

Hi Marcus,

Fantastic. it worked.

Thanks you so much for your help.

Regards,

Ravi

ravindraqv9
Not applicable

Re: Applymap not working in QlikSense

Hi Youssef,

Thanks for the reply. i tried your solution before but unfortunately that also didn't work.

The solution provided by Marcus working perfectly.

Regards,

Ravi

YoussefBelloum
Not applicable

Re: Applymap not working in QlikSense

I was lucky then , I always put the search field first