Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

kennethand
New Contributor

Expression doesn't work after adding data

I have this expression

Sum({ <Uniq_ID=,q16udland-={"Udlandet"}>}Aggr(Only([weight]), Uniq_ID))

/

Sum({ <q16udland-={"Udlandet"},Kommune={*}>} [weight])


which gives me this this chart (how many percent of the selected "Kommune" )

Udklip.JPG

So far so good.

But when I add this small data sample the expression doesn't work anymore (gives me 100%):

[BefolkningKommune]:

LOAD

                           [Kommune],

                           [Periode],

                           [Kommune Size]

FROM [lib://DK-stat/Befolkning.xlsx]

(ooxml, embedded labels, table is BefolkningKommune);

New data is just telling me the size of every "Kommune" (Community) in Denmark per Period.

The question is: How do I change my expression in order to work even if I add the new data? Changing the fieldnames is not an option.

4 Replies
agigliotti
Honored Contributor II

Re: Expression doesn't work after adding data

could you share a sample app with mock data ?

bwisealiahmad
Valued Contributor

Re: Expression doesn't work after adding data

Hi,

I Agree with Andrea. Would be great with some example data. Do you get any synthetic keys when doing this?

Best,

Ali A

kennethand
New Contributor

Re: Expression doesn't work after adding data

Thanks for your intention of helping. I think I found a get around.

kennethand
New Contributor

Re: Expression doesn't work after adding data

Thanks for your intention of helping. I think I found a get around.

Community Browser