Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

Not applicable

Field Not found Error in Load Editor

Hi,

I am trying to load data but I get "Field Not Found Error"  for the third table ( GeoAggr1) . It complains for the group by column ( Column state not found). What am I doing wrong here ? If I replace state with Postcode, data gets loaded but I have to group at state level or at delivery_center level. I am attaching both the files too.

Geo:

LOAD

    "Australian Postcodes.Name" as Postcode,

    "Australian Postcodes.Point",

    "Australian Postcodes.Area"

FROM [lib://AusPost/Australian Postcodes.kml]

(kml, Table is [Australian Postcodes/Postcodes_Simplified]);

Latlon:

LOAD

    postcode as Postcode,

    suburb,

    state,

    dc as delivery_center,

    "type",

    lat,

    lon,

    CountryISOCode

FROM [lib://AusPost/Australian_Post_Codes_Lat_Lon.csv]

(txt, codepage is 1252, embedded labels, delimiter is ',', msq);

GeoAggr1:

load     //'Combined' as Com,

GeoAggrGeometry("Australian Postcodes.Area") as Combined

resident Geo

group by state;

5 Replies
zhadrakas
Valued Contributor

Re: Field Not found Error in Load Editor

Hello Ajay,

thats correct because the column state isn't in your Geo Table.

You can work with a join to get this done:

Geo:

LOAD

    "Australian Postcodes.Name" as Postcode,

    "Australian Postcodes.Point",

    "Australian Postcodes.Area"

FROM [lib://AusPost/Australian Postcodes.kml]

(kml, Table is [Australian Postcodes/Postcodes_Simplified]);


left join

LOAD

    postcode as Postcode,

    state

FROM [lib://AusPost/Australian_Post_Codes_Lat_Lon.csv]

(txt, codepage is 1252, embedded labels, delimiter is ',', msq);


Latlon:

LOAD

    postcode as Postcode,

    suburb,

    state,

    dc as delivery_center,

    "type",

    lat,

    lon,

    CountryISOCode

FROM [lib://AusPost/Australian_Post_Codes_Lat_Lon.csv]

(txt, codepage is 1252, embedded labels, delimiter is ',', msq);

GeoAggr1:

load     //'Combined' as Com,

GeoAggrGeometry("Australian Postcodes.Area") as Combined

resident Geo

group by state;

arasantorule
Contributor III

Re: Field Not found Error in Load Editor

Hi,

I can see that, the table "GeoAggr1" gets Resident loads from "Geo".

The table "Geo" does not have the filed "State" as per the above script. Hence the error.

If the table needs to be grouped by State, join the table "Geo" with "Latlon".

Then the grouping should work fine.

Thanks.

Not applicable

Re: Field Not found Error in Load Editor

Thanks arasantorule/ Tim,

I appreciate it. I fixed it but when I ran load it ran for almost 4 hours and ultimately failed.

Any insights why it should take this long ? Number of records are just 2500 and 16000 respectively.

arasantorule
Contributor III

Re: Field Not found Error in Load Editor

Hi Ajay,

Can you share sample application and data.

Thanks.

Not applicable

Re: Field Not found Error in Load Editor

Hi

Attaching the data files.

Community Browser