Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

ridleyyeh
New Contributor II

LIB problems

hi! Community !

i wanna make a new field called 'test' and there're some if functions down below in data editor

community use.PNG

And when im tried to load , it popped out the error  message 

community use 2.PNG

 

So i was wondering if there's something wrong with my path ?  im so confused .

1 Solution

Accepted Solutions
Partner
Partner

Re: LIB problems

Click here (red rectangle) to create a folder connection

 

2019-04-10_093842.png

5 Replies
MVP & Luminary
MVP & Luminary

Re: LIB problems

You're telling Qlik Sense to use a library connection called 'Users'. This connection has not been defined by you so Qlik Sense is telling you that it cannot find that connection.
See https://help.qlik.com/en-US/sense/February2019/Subsystems/Hub/Content/Sense_Hub/LoadData/connect-dat...

talk is cheap, supply exceeds demand
Partner
Partner

Re: LIB problems

Hi ridleyyeh,

 

It seems you didn't make the connection to the folder.

The lib function use a connection that you have in the right panel  in the script editor.

Make a connection to the Users/10283828... path an then use this library (lib) to load your data.

ridleyyeh
New Contributor II

Re: LIB problems

thank you guys for ur answers .

Those data come from my xlsx files not from linked SQL database 

So how can I link with my excel files with Qlik Sense ?

i thought all it needs was the whereabouts of my qvf files....

 

Partner
Partner

Re: LIB problems

Re,

 

Whatever the source data you use, you must create a connection (folder or ODBC or anything else)

 

In your case, you should create a connection to your folder where your data are

Partner
Partner

Re: LIB problems

Click here (red rectangle) to create a folder connection

 

2019-04-10_093842.png