Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

balrajprabhu
Contributor

Legacy mode activation on the Qliksense server does not give desired results?

I have enabled the legacy mode on qliksense desktop ,since then it recognises relative paths .But whn I deploy the enite folder structure to the Qliksense server ,btw I have unticked the standard mode setting on the Qliksense server.I also changed the setting in the setting.ini present in the documents folder to 0.

unfortunatly  the reload fails,it just does not recognixe the path variable

Let Qvdpath='../QVD';

the above varibale is not recognized and gives me error when I run it.

I tried restarting the the server after changing the setting,I even tried restarting just  the Qlik engine (control panel) ,but to no avail

followed the thread listed below,but does not work for me

Re: QlikSense Server legacy mode activation doesn't work

Any suggestions

1 Reply
Employee
Employee

Re: Legacy mode activation on the Qliksense server does not give desired results?

On my end, I've unchecked Standard Mode on the Engine and restarted the Engine (may need to restart all services in your environment). This works fine for me in 2.1.1:

// Write to relative path

Characters:

Load Chr(RecNo()+Ord('A')-1) as Alpha, RecNo() as Num autogenerate 26;

FOR i = 0 TO NoOfTables()-1

LET vTableName = TableName($(i));

//Writes to C:\

LET vQVDPath = '..\..\..\..\..\';

STORE [$(vTableName)] INTO [$(vQVDPath)\$(vTableName).qvd] (qvd);

// //Load from a variable

LET vQVDPath = '..\..\..\..\..\';

LOAD * from [$(vQVDPath)\*.qvd] (qvd);

Community Browser