Qlik Community

Ask a Question

New to Qlik Sense

If you’re new to Qlik Sense, start with this Discussion Board and get up-to-speed quickly.

Announcements
Qlik Highlights 2020 Giveaway! Watch, reply and have a chance to win a $200 Amazon Gift Card! Watch Video
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Partner
Partner

Legacy mode problem Qlik Sense

Hello guys, I just started using Qlik Sense, I have some knowledge in QlikView, so keep in mind that I am a novice.

I have a problem, loading a Geomap script, and I think it is because, I am not working in Legacy mode.

I have read the help page, and I changed my settings.ini fileScreenshot_2.png

I have this in the C:\users\user\documents\qlik\sense\settings.ini

I have a friend of mine, who works on an older version of Qlik Sense(3.2) and he has no problems,

I am working on Qlik Sense( June 2017)

Thanks for the time,


Sincerely yours,

-Angel

1 Solution

Accepted Solutions
MVP & Luminary
MVP & Luminary

Hi,

Try this.

LOAD

    "result/geometry/location/lat",

    "result/geometry/location/lng"

FROM [http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?address=Pleven]

(XmlSimple, table is GeocodeResponse);

See if this works.

If it does then there is something wrong in the URL which you are using.

Regards,

Kaushik Solanki

Regards,
Kaushik
If reply is satisfactory, please "Like" the post.
If reply is solution, please mark as "Correct".

View solution in original post

8 Replies
MVP & Luminary
MVP & Luminary

Hi,

Can you tell us couple of things.

1. Are you using the Qlik Sense Desktop?

2. What is the error you are getting.

Regards,

Kaushik Solanki

Regards,
Kaushik
If reply is satisfactory, please "Like" the post.
If reply is solution, please mark as "Correct".
Partner
Partner

1.Yes I am using Qlik Sense Desktop

2.
Screenshot_3.png

MVP & Luminary
MVP & Luminary

Hi,

Is the URL gives the proper result on browser?

Regards,

Kaushik Solanki

Regards,
Kaushik
If reply is satisfactory, please "Like" the post.
If reply is solution, please mark as "Correct".
Partner
Partner

Yes. the URL gives the proper result on browser.

As I mentioned, the application and the loading script, works on another machine which uses Qlik Sense Desktop ( 3.2)

MVP & Luminary
MVP & Luminary

Hi,

I tried and it is working fine on my June 2017 Desktop.

Hope after changes in system.ini you have restarted the desktop.

Regards,

Kaushik Solanki

Regards,
Kaushik
If reply is satisfactory, please "Like" the post.
If reply is solution, please mark as "Correct".
Partner
Partner

Yes, I maked the changes and I restarted it... I don't know why it isn't working either.

Thanks Solanki

-Angel

MVP & Luminary
MVP & Luminary

Hi,

Try this.

LOAD

    "result/geometry/location/lat",

    "result/geometry/location/lng"

FROM [http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?address=Pleven]

(XmlSimple, table is GeocodeResponse);

See if this works.

If it does then there is something wrong in the URL which you are using.

Regards,

Kaushik Solanki

Regards,
Kaushik
If reply is satisfactory, please "Like" the post.
If reply is solution, please mark as "Correct".

View solution in original post

Partner
Partner

the mistake was in my url script.
Seems like $( the dollar expansion) can't work in url..

Thank you for the help
I also used the google api keys to get accessibility