Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

aliazizi
Contributor

Monitoring apps are not installed during the system setup

Hi

I've just implemented two Qlik Sense environments (3.2 R1). In one of these environments, a clustered environment containing two servers, the monitoring apps are not installed.

I tried to export the monitoring app from the other environment and then import those into the cluster environment, but not succeed.

Do you have any idea why the monitoring apps are not installed during the setup and how I can get them implemented?

Thank you in advance

13 Replies
agigliotti
Honored Contributor II

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

do you have 1 central node and 1 rim node ?

aliazizi
Contributor

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

Yes, exactly

agigliotti
Honored Contributor II

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

are you using shared or synchronized persistence ?

aliazizi
Contributor

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

Shared persistence

agigliotti
Honored Contributor II

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

can you see the "monitoring apps" stream on QMC ?

aliazizi
Contributor

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

Yes, I can. but it's empty

agigliotti
Honored Contributor II

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

ok so how you was able to export both apps (License and Operations)  ??

aliazizi
Contributor

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

As I said, I set up two environments. When the monitoring apps were missing in one environment, I tried to export the apps in the other one.

I thought that then I could import the apps into the cluster environment where they are missing. But every time I do it, I get an error saying import failed

agigliotti
Honored Contributor II

Re: Monitoring apps are not installed during the system setup

take a look at your cluster "app folder".

how many apps you find there ?