Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

kkkumar82
Valued Contributor III

No connection issue - QlikSense Hub

Hello All,

Today something new to me.

I have a AWS instance given and was asked to install the QlikSense server. I installed the needed but when trying to hit the Hub shortcut created on desktop , the browser is opening and showing an error, No connection .....

I tried to resolve it by my self but couldn't, is there some thing that I have to do special when installing Sense in AWS.

But When I say local\hub the Qliksense hub is opening.

one more issue I am not able to connect to my remote Database from the hub, which I was able to do from the Qliksense Desktop, which is in my local.

Any help on the settings or something.

My machine is Windows Server 2012

Tags (1)
1 Solution

Accepted Solutions
kkkumar82
Valued Contributor III

Re: No connection issue - QlikSense Hub

Finally got it myself.

This is what I have done.

1. Added "user directory connector" as local and given my present user credentials there

2. Added the "whitelist" under virtual proxies

   Added

  1. Public IP

  2. Private IP

  3. Machine Name

Thats all

Kiran Kumar

1 Reply
kkkumar82
Valued Contributor III

Re: No connection issue - QlikSense Hub

Finally got it myself.

This is what I have done.

1. Added "user directory connector" as local and given my present user credentials there

2. Added the "whitelist" under virtual proxies

   Added

  1. Public IP

  2. Private IP

  3. Machine Name

Thats all

Kiran Kumar