Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

quriouss
Contributor III

No-one can log in to Qlik Sense Hub (no access pass)

All my users have lost the ability to log into Qlik Sense hub.

What I have tried/looked at;

  • I can log in to QMC and see that the tokens are correctly assigned
  • All the Qlik services are running as "local system account"
  • Re-syncing the "User Directory Connector" (ldap with an Active Directory domain) doesn't refresh
  • I have tried logging in as an AD/Domain user and also as a local user.  Neither work

The only thing which has changed is that *my* password expired on the domain and I changed it, but I don't remember having the issue previously when that happened.

Any ideas before I start fiddling?  Can I stop and start the proxies or do i have to restart the whole server?

And also: how do I stop this happening again???

5 Replies
reddys310
Honored Contributor II

Re: No-one can log in to Qlik Sense Hub (no access pass)

Hi Quriouss,

What are log files saying? Is there any issue logged there?

Also, if the password of the service account is reset, you will have to update it on the server aswell.

Thanks,

Sangram.

quriouss
Contributor III

Re: No-one can log in to Qlik Sense Hub (no access pass)

I couldn't find anything in the logs, but I ended up just rebooting the server and it now works again.

I'm going to assume it has something to do with my password having changed and look into how I can prevent this from happening again.

Any tips?  Or do I have to speak to the IT department...

reddys310
Honored Contributor II

Re: No-one can log in to Qlik Sense Hub (no access pass)

Hi Quriouss,

The services make use of the service accounts password and it always has to be correct.

Employee
Employee

Re: No-one can log in to Qlik Sense Hub (no access pass)

Simon Hogg wrote:

All my users have lost the ability to log into Qlik Sense hub.

What I have tried/looked at:

...

  • All the Qlik services are running as "local system account"
  • Re-syncing the "User Directory Connector" (ldap with an Active Directory domain) doesn't refresh

...

Were you able to login to the QMC? What occurred when you went to the Hub? Authentication error? Token denial? Unable to even resolve the Hub?

quriouss
Contributor III

Re: No-one can log in to Qlik Sense Hub (no access pass)

Authentication worked, but there was token-denial.

I resolved it by rebooting the server (it was to do with my domain password having expired so the services refused to run (I think)).  I've changed a few settings for the installation but to be honest I'm not sure I've done the elegant solution - but it works!

Community Browser