Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

kidbank3
Contributor III

Null dimension in table due to set analysis

Can someone fix the null dimension, key2 field in this test app?  or at least tell me why it doesn't work.  The numbers are correct.

Tags (1)
1 Solution

Accepted Solutions

Re: Null dimension in table due to set analysis

May be try this

Capture.PNG

7 Replies

Re: Null dimension in table due to set analysis

What exactly are you trying to do and what is that you expect to happen?

kidbank3
Contributor III

Re: Null dimension in table due to set analysis

Thanks for trying to help.  Maybe i'm way over complicating this.  I have a 1 or 0 indicator but the indicator can be both 1 and 0 for a given dim. For example in the attached qvf for dim = c and dim = f the indicator is both 1 and 0. I want to count the dim when it's only 1. I want to count the dim when it's only 0. And I want the dim when it's 1 and 0.  So my expression is calculating correctly but the dimension isn't associating correctly.  Here's the final result I'd like to get.

Capture.PNG

Re: Null dimension in table due to set analysis

May be try this

Capture.PNG

Digvijay_Singh
Honored Contributor III

Re: Null dimension in table due to set analysis

Or may be 3rd expression like this -

Capture.PNG

kidbank3
Contributor III

Re: Null dimension in table due to set analysis

Sunny this seems to work.  Can you explain how this works? i've seen you do this before and never asked. 

Re: Null dimension in table due to set analysis

For the first one my search string is just counting only those dim where ind = 1... this works because if ind have more than 1 values, ind will essentially be null... (remember Only(ind) is ind))

Same, is true for ind = 2... and do you need to understand why the last one worked? that should be straight forward I think... but let me know if you still need help with it

kidbank3
Contributor III

Re: Null dimension in table due to set analysis

Thank you both for your responses.  Both were helpful and got my issue solved.  And I'm all good on the last one thanks!

Mike

Community Browser