Qlik Community

New to Qlik Sense

If you’re new to Qlik Sense, start with this Discussion Board and get up-to-speed quickly.

Announcements
QlikWorld 2022, LIVE in Denver CO., May 16-19, 2022. REGISTER NOW TO RECEIVE EARLY BIRD PRICING
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
jerrysvensson
Partner
Partner

OLE DB Problem, no database in Select database...

Hi

I am trying to set up an OLE DB connection to a Microsoft SQL server.(OLE DB Provider for Microsoft SQL server).

I use trusted connection.

Test connection works.

After that I press Load and Select Database...  Problem is, there is no database in the list.

This works in QlikView, on the same server using the same credentials.

I can connect (and Select database) to other databases (different DB server though), both using trusted connection and regular user/pwd.

Port 1433 is open.

Any ideas?

Edit:

I tried setting up an ODBC connection also. Works fine in QlikView but not in Sense.

1 Solution

Accepted Solutions
jerrysvensson
Partner
Partner
Author

We have finally found the reason why it didn't work.

The service account also need the same access rights.

If you add access rights using an AD group the service account has be in it.

Seems logic, but this was a prototype that was never to reloaded and published.

View solution in original post

3 Replies
thomas_evans
Partner
Partner

Same issue here, did you find a fix for this?

Seems odd, I found I can put any old password / username (even if it doesn't exist) in there and it validates as OK.

Can ping the SQL server fine.

Correct user and password combination, still cannot select database.

Error returned is "Connector Connect Error {0}"

ODBC works fine.

jerrysvensson
Partner
Partner
Author

Hi

No waiting for a SQL account.

ODBC is not working for me.

Yes, the validation part is interesting..

jerrysvensson
Partner
Partner
Author

We have finally found the reason why it didn't work.

The service account also need the same access rights.

If you add access rights using an AD group the service account has be in it.

Seems logic, but this was a prototype that was never to reloaded and published.

View solution in original post