Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

Highlighted
hlines_usacs
Contributor II

Operations Monitor not loading all data

Hello, I made a duplicate of the Operations Monitor app and am trying to modify it for another use. Default value for monthsOfHistory = 6. I updated it to 2 and when I reloaded the app, it ran successfully and limited to app to only 2 months + the current month. When I change it back to 6, it does not repopulate the data for those month. Is this app designed this way, or should it be loading those 6 months worth of data?

OM Script.jpg

1 Solution

Accepted Solutions
hlines_usacs
Contributor II

Re: Operations Monitor not loading all data

I found a way to reset it to load all the 6 months. On the loadBaseTable tab, change the greater than sign (highlighted in screenshot) to a less than. Save and reload. Then change back. loadBaseTable.jpg

View solution in original post

6 Replies
hlines_usacs
Contributor II

Re: Operations Monitor not loading all data

Anyone have any ideas?

Re: Operations Monitor not loading all data

I have not checked its script, but it could well be an incremental load. 

So the first load could well load the 6 months of historic data, then subsequent loads only load and add any new data.

hlines_usacs
Contributor II

Re: Operations Monitor not loading all data

Is there a way to "reset" it to again reload all the data?

Re: Operations Monitor not loading all data

You'll need to check the script to see if it is indeed an incremental load and how it works.

You may well just need to delete any QVD's it has created - having first backed them up, but don't just take my word for that and do check its load script before deleting anything.

hlines_usacs
Contributor II

Re: Operations Monitor not loading all data

I found a way to reset it to load all the 6 months. On the loadBaseTable tab, change the greater than sign (highlighted in screenshot) to a less than. Save and reload. Then change back. loadBaseTable.jpg

View solution in original post

clondono
Contributor III

Re: Operations Monitor not loading all data

Thank you for sharing Hannah!