Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

OmarBenSalem
Esteemed Contributor

Problem with Qlik REST Connector (@Post)

Hi all, ( bmw‌ ):

I want to send a request body to my WS ; to do so here's how I proceed:

let vAlertDate= '"2018-01-11"';

let vAlertDate = replace(vAlertDate,'"', chr(34)&chr(34));

// let vAlertDate = replace(vAlertDate,'-', chr(45)); I even tried to add this to replace the '-' in the date...

LIB CONNECT TO 'Invalid Alerts (@post)';

RestConnectorMasterTable:

SQL SELECT

"Result"

FROM JSON (wrap on) "root" WITH CONNECTION(

BODY "$(vAlertDate)"

);

[root]:

LOAD [Result] AS [Result]

RESIDENT RestConnectorMasterTable;

DROP TABLE RestConnectorMasterTable;

but I always have this:

In my connection; I added this to prevent the timeout..

Capture.PNG

when I test the Web service, it works fine:

Capture.PNG

But now, even when I want to test the connection in the qlik rest connector connection, I have the timeout message while It worked fine when I first tested it (if It did not, I wouldn't be able to create the connection...)

my boday request that first worked:

'2018-01-12'

or

"2018-01-12"

Capture.PNG

Same error (obviously) when I try to reload the app:

Capture.PNG

What should I do to prevent this???

2 Replies
OmarBenSalem
Esteemed Contributor

Re: Problem with Qlik REST Connector (@Post)

In the Qlik REST Connector connection property, under the URL

the second line is TimeOut

by Defaault the value is 30

Is transformed it to 10000

Now I don't have the message anymore..

But with the swagger , this operation takes 10 seconds; now, with qlik, I'm on the 7th minute, and it's still reloading...

Capture.PNG

OmarBenSalem
Esteemed Contributor

Re: Problem with Qlik REST Connector (@Post)

It finally worked..

after  more than 10 minutes;

I think that the tables in the ws are not indexed...

Capture.PNG

Community Browser