Qlik Community

New to Qlik Sense

If you’re new to Qlik Sense, start with this Discussion Board and get up-to-speed quickly.

Announcements
QLIKWORLD LIVE! MAY 16 - 19TH, EARLY BIRD DISCOUNTS! REGISTER TODAY
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ezec1807
Creator
Creator

Qlik Sense Desktop on White

Good! How are you?
When I start Qlik Sense Desktop the screen goes blank, it shows me a second the bubbles that is opening the control center, but then it goes blank and nothing else appears. Yesterday a message appeared that said that it had not been able to connect to the server and disappeared.
I tell them that I reinstalled the tool and the same thing is still happening.
I only have installed the free version "desktop", therefore I have no server running.
Attached image.

Can anyone help me?

Thank you very much!

Regards,
QlikSense.jpgEzequiel

8 Replies
ogster1974
Master II
Master II

What version have you installed and what sort of Pc have you installed it on? did you get any issues/warnings when you installed it?

ezec1807
Creator
Creator
Author

Hello!

I have Windows 7 Professional (64 bit).

Qlik Sense 3.1
I received no warning during the installation.
In the log "\ Program Files \ Test \ Documents \ Qlik \ Sense \ Log \ Engine" I encountered some errors.
I attach the log for help.


Name: PRUEBA_System_Engine_2017-03-08.log


log.jpg


Thank you very much!

Regards,
Ezequiel

ogster1974
Master II
Master II

Shouldn't the folder locations be on the c:\ not d:\?

ezec1807
Creator
Creator
Author

Hello! I put the Qlik Sense executable on disk "C" and after running it still appears blank the screen. Thanks in advance! Regards, Ezequiel

andrespa
Specialist
Specialist

Hi, which SR of the 3.1 version are you using? Try to Install the 3.1.5 because I think it's a bug from the 3.1.2. Have a look to the following link:

Qlik Sense 3.1.5 now available

Hope it helps,

Andrés

ArnadoSandoval
Specialist II
Specialist II

Ezequiel,

I will try a couple of things:

Have you try to disable the proxy at your IE Options' Connections tabs?

Do you have a Settings.ini file at Documents\Qlik\Sense folder?

qs-proxy.png

Arnaldo Sandoval
A journey of a thousand miles begins with a single step.
lakshmikandh
Specialist II
Specialist II

try this url in the browser when you get the blank qlik app and check if this is working parallely

https://localhost:4848/hub

ezec1807
Creator
Creator
Author

Hello! Thank you all. I tried to get the tilde on the proxy and it did not work. I downloaded the new version of Qlik Sense 3.1 SR4 and now I can work without problems (thanks Andres Prado). Regards, Ezequiel