Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

tomovangel
Contributor III

Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

Hello guys, This is my first time trying to Install Qlik Sense April 2018

After the installation is finished successfully, I can see in the services, that my Engine services are not running, and when I stop all services, and start the Engine services this is what is popping up:

asdasdasd.PNG
I tried reinstaling and installing the setup again atleast 5 times, still the same result.
I have NO firewall, NO IIS services

What can I do?

Best Regards,
Angel Tomov

1 Solution

Accepted Solutions
dverbeke
Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

I would say check the logs of the service.

Most of the time it is :

* Ports locked by another program

* Group policy is blocking port activity

* Needs restart of the server

kr,

Dion

13 Replies
sureshqv
Esteemed Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

may be service account password expired or something wrong.

go to properties and  re enter the  service account password   try it once

tomovangel
Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

I have created the User account used to run the services just yesterday, Ok, I will do it now

sureshqv
Esteemed Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

that is only the issue i believe . For me also same issue i got long back  give a try

good luck

arvind1494
Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

Check the owner of that service

tomovangel
Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

Still not working..

After the preinstallation i got the Engine running, but now I got another error

Capture.PNG

arvind1494
Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

have you tried to start services manualy.

tomovangel
Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

Yes, Currently all the services are running

tomovangel
Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

I have a problem with the certificates now... I

arvind1494
Contributor III

Re: Qlik Sense Engine Services Not Running After Successfull Instalation

SSl certificate is used by different program .

U may trying to open server in different browsers at a time check it