Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

marioma17
New Contributor

Qlik Sense, no totals displayed in plan table

Hi, I have pretty simple app of 3 sheets, on of it is plan detail table with some  aggr  and I don't have Totals for my column Amount.

Amount field has value for all raws, it's formatted like  Money $#,##0;-#,##0;, nothing special.

I tried Totals auto and Custom settings without success. Still have dash in place of totals. 

As I understand  those Totals are 100% internal function, I don't see any way to research this myself, what could go wrong.

Thanks for leads.

V

1 Solution

Accepted Solutions
MVP
MVP

Re: Qlik Sense, no totals displayed in plan table

What are the exact expressions you are using?

If you are using the aggr() function, make sure to use an outer aggregation function.

Pitfalls of the Aggr function

Use Aggregation Functions!

3 Replies
marioma17
New Contributor

Re: Qlik Sense, no totals displayed in plan table

I actually did same logic into new sheet and it worked OK on new sheet with table, and still doen't show anything on old one.

What could it be ??

Is there any way to see what kind of element it is, it's very helpful if you working on old app, let say how to say is it pivot table or just table, is there any property I can see this ????

V

MVP
MVP

Re: Qlik Sense, no totals displayed in plan table

What are the exact expressions you are using?

If you are using the aggr() function, make sure to use an outer aggregation function.

Pitfalls of the Aggr function

Use Aggregation Functions!

marioma17
New Contributor

Re: Qlik Sense, no totals displayed in plan table

Thanks Swuehl,

I used exactly same  build steps for  both tables and one of them still doesn't have Totals. So I don't  think it's b'z of any aggr syntax. Probably something didn't get reversed accordingly during development. I works OK on freshly made table.

I saw this happening in SSRS when reversing changes sometime don't work.

In both cases I used:

aggr(If((IN_CURR_FY = 1 and vSW = 1) or vSW = 0, MEASURE_DATE), MEASURE_DATE)

+ cleared  <Show Null Values>

So I think I'll let this issue go..

Best

V

Community Browser