Qlik Community

New to Qlik Sense

If you’re new to Qlik Sense, start with this Discussion Board and get up-to-speed quickly.

Announcements
Qlik Insider: SaaS capabilities for Data Integration and Analytics, May 25th! Register Now
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Mr_Pearl
Creator
Creator

Qlik web connector - SSL certificate issue

Hi,

We got Feb 2021 Qlik sense windows enterprise edition installed in our Qlik server. I followed (https://help.qlik.com/en-US/connectors/Subsystems/Web_Connectors_help/Content/Connectors_QWC/Install... ) Qlik guide to install Qlik web connector. when using http request I am able to use the form authentication and connect. However when I install SSL certification I get "SSL received a record that exceeded the maximum permissbile length" error - please see attached image.

I do not understand what I am missing here. I followed step by step as detailed in Qlik Guide here https://help.qlik.com/en-US/connectors/Subsystems/Web_Connectors_help/Content/Connectors_QWC/Adminis... .

Please see attached browser error that I am receiving.

Any help is appreciated.

Labels (3)
1 Solution

Accepted Solutions
Sebastian_Linser

Hello,

what is the output of this command on your server where its not working?

netsh http show sslcert ipport=0.0.0.0:5555

this one should show you which certificate is currently in use, if its the one you added in the previous steps mentioned we need to check the certificate, if it shows nothing then the certificate had an issue getting binded to the port.

Did you self generate the cert as listed on the help or you used a supplied one?

 

best regards

Sebastian

Help users find answers! Don't forget to mark a solution that worked for you! 🙂

View solution in original post

2 Replies
Sebastian_Linser

Hello,

what is the output of this command on your server where its not working?

netsh http show sslcert ipport=0.0.0.0:5555

this one should show you which certificate is currently in use, if its the one you added in the previous steps mentioned we need to check the certificate, if it shows nothing then the certificate had an issue getting binded to the port.

Did you self generate the cert as listed on the help or you used a supplied one?

 

best regards

Sebastian

Help users find answers! Don't forget to mark a solution that worked for you! 🙂
Mr_Pearl
Creator
Creator
Author

@Sebastian_Linser  thank you for your input. Binding is the issue. I fixed it. If you didnt point out it would have been extremly difficult for me. Thanks again 🙂