Qlik Community

Ask a Question

New to Qlik Sense

If you’re new to Qlik Sense, start with this Discussion Board and get up-to-speed quickly.

Announcements
Qlik Highlights 2020 Giveaway! Watch, reply and have a chance to win a $200 Amazon Gift Card! Watch Video
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Creator II
Creator II

Qliksense datamodel viewer does not show keys prefixed with %

Hi,


Has anyone faced this problem ,When I prefix a key with % ,it does not appear in the datamodelviewer

so if 2 tables have the key name as %key

are no longer connected when viewed using dataModelViewer

1 Solution

Accepted Solutions
Employee
Employee

Table:

Load * inline

[

Test,%Test

1,3

2,4

];

Table:

Load * inline

[

Test2,%Test

5,6

7,8

];

produces:

MYEBY2Z.png

So what are you seeing?

View solution in original post

4 Replies
Employee
Employee

Table:

Load * inline

[

Test,%Test

1,3

2,4

];

Table:

Load * inline

[

Test2,%Test

5,6

7,8

];

produces:

MYEBY2Z.png

So what are you seeing?

View solution in original post

Creator II
Creator II

Thank you Levi...This script is working ..but for some reason the dashboard I'm working on doesn't when field is prefixed with % ..Let me check it again .

Do you have this statement in your script?

set HidePrefix= '%';

This system variable controls hiding of fields in QV, not sure if it works the same in QS.

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
Creator II
Creator II

yes,I do

But then I don't want the key fields to be visible in the frontend for the end users.