Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

balrajprabhu
Contributor

Qliksense datamodel viewer does not show keys prefixed with %

Hi,


Has anyone faced this problem ,When I prefix a key with % ,it does not appear in the datamodelviewer

so if 2 tables have the key name as %key

are no longer connected when viewed using dataModelViewer

Tags (4)
1 Solution

Accepted Solutions
Employee
Employee

Re: Qliksense datamodel viewer does not show keys prefixed with %

Table:

Load * inline

[

Test,%Test

1,3

2,4

];

Table:

Load * inline

[

Test2,%Test

5,6

7,8

];

produces:

MYEBY2Z.png

So what are you seeing?

4 Replies
Employee
Employee

Re: Qliksense datamodel viewer does not show keys prefixed with %

Table:

Load * inline

[

Test,%Test

1,3

2,4

];

Table:

Load * inline

[

Test2,%Test

5,6

7,8

];

produces:

MYEBY2Z.png

So what are you seeing?

balrajprabhu
Contributor

Re: Qliksense datamodel viewer does not show keys prefixed with %

Thank you Levi...This script is working ..but for some reason the dashboard I'm working on doesn't when field is prefixed with % ..Let me check it again .

MVP
MVP

Re: Qliksense datamodel viewer does not show keys prefixed with %

Do you have this statement in your script?

set HidePrefix= '%';

This system variable controls hiding of fields in QV, not sure if it works the same in QS.

balrajprabhu
Contributor

Re: Qliksense datamodel viewer does not show keys prefixed with %

yes,I do

But then I don't want the key fields to be visible in the frontend for the end users.

Community Browser