Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

dmg17188
New Contributor II

View in Postgres DB not fetching data in Qlik

I'm sure there's something simple I'm missing here, but I set up a view in Postgres that I can query from within Postgres and it returns data.

I connected the view to Qlik via an ODBC connection.  I can select the view in the Data Load Editor and the load script runs without errors, but it says there are zero rows fetched.  What am I missing in setting this up?  Do I have to use a materialized view instead?

Some additional information: 

In the data load editor when you select the option to "Select Data" for the ODBC connection it opens a window where you can select the database owner and table.  After those are selected, there is an option for "Data Preview" and I can see data in that window.

Thank you so much for the help!

Tags (2)
1 Solution

Accepted Solutions
dmg17188
New Contributor II

Re: View in Postgres DB not fetching data in Qlik

Adding the solution that solved my issue:  Qlik was timing out when querying the database for the load.

To change the settings, go to the data load editor window, edit the database connection, and then add these parameters below:

Database connection settings.PNG

1 Reply
dmg17188
New Contributor II

Re: View in Postgres DB not fetching data in Qlik

Adding the solution that solved my issue:  Qlik was timing out when querying the database for the load.

To change the settings, go to the data load editor window, edit the database connection, and then add these parameters below:

Database connection settings.PNG

Community Browser