Qlik Community

New to Qlik Sense

Discussion board where members can get started with Qlik Sense.

madeleine_josef
New Contributor III

Zeroes goes missing when exporting to Excel

Hi,

I have a column in a table where some values start with some zeroes, for example 00053300. When I export this table to excel the first two zeroes goes missing.

I have written 'text' in front of the field (CustomerOrderNumber) in the transform stage, and also in the data load editor and in the field for the table.

For example:

How can I make a change so that the export is with zeroes?

From QlikSense:

From Excel:

Thanks!

5 Replies
thkarner
Contributor III

Re: Zeroes goes missing when exporting to Excel

Tried with Qlik Sense Desktop 2.2.3 and Excel 2016 and haven´t had this problem.

Script:

Table:

LOAD * INLINE [

    OrderNumber

    0001

    1234

    0023

];

FilterPane:

Export Excel:

Maybe you should upgrade?

If this helps you please mark it as helpful or correct.

undergrinder
Valued Contributor II

Re: Zeroes goes missing when exporting to Excel

Hi Madeleine,

I think this is due to type of column. Your Employee numbers hold in number in Sense, terefore truncated in Excel. Try the following formula: Text([Employee number])

From QlikHelp:

Text() forces the expression to be treated as text, even if a numeric interpretation is possible.

G.

phaneendra_kunc
Valued Contributor III

Re: Zeroes goes missing when exporting to Excel

im on 2.0.x version and we have the same issue. If it is small subset of records (tried with 10) then it works after bringing data as TEXT. But for some reason when i try exporting lots of data (~100000) then it automatically converts to integer and removes the Zeros.

Hope this will be fixed in later releases.

undergrinder
Valued Contributor II

Re: Zeroes goes missing when exporting to Excel

Hi Phaneendra,

Doesn't suitable append a prefix to a code like e00012121 (e=employee), it forces to treat like text.

G.

madeleine_josef
New Contributor III

Re: Zeroes goes missing when exporting to Excel

Thanks everyone, I've tried to add Text in front of my field in the data load editor and since this does not do the trick I think it's like phaneendra.kunche‌ wrote, that it's a bug that needs to be fixed.