Qlik Community

New to QlikView

Discussion board where members can get started with QlikView.

Announcements

Breathe easy -- you now have more time to plan your next steps with Qlik!
QlikView 11.2 Extended Support is now valid through December 31, 2020. Click here for more information.

Not applicable

Re: Email sending not working

Still m getting this error "The transport failed to connect to the server"

at line objMsg.send

michaelfreitas
New Contributor III

Re: Email sending not working

The code is perfect but it did not work on my computer! The ping the smtp.gmail.com address did not respond.

Ran ping from another computer and it worked perfectly   and also sent the email.

Conclusion: The problem was between my computer and the rest of the world.


thanks,

Highlighted
Not applicable

Re: Email sending not working

Hi ,

I am getting error "The message could not be sent to the SMTP server. The transport error code was 0x80040217. The server response was not available "   on code line objMsg.Send

Please help me

thanks,

Kapil

Sub SendGMail1()

' Object creation
Set objMsg = CreateObject("CDO.Message")
Set msgConf = CreateObject("CDO.Configuration")

' Server Configuration
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 2
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") = "smtp.gmail.com"
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport") = 465
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate") = 1
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername") = "kapil_dadheech@gmail.com"
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword") = "kapil1"
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl") = 1

msgConf.Fields.Update

' Email
objMsg.To = "kapil_dadheech@gmail.com"
objMsg.From = "kapil_dadheech@gmail.com"
objMsg.Subject = "Test send with Gmail account"
objMsg.HTMLBody = "HTML/Plain text message."
objMsg.Sender = "Mr. Name"

Set objMsg.Configuration = msgConf

' Send
objMsg.Send

' Clear
Set objMsg = nothing
Set msgConf = nothing

End Sub

geetaalhan
Contributor

Re: Email sending not working

Hi,

I am also getting the same error

"The transport failed to connect to the server"

at line objMsg.send.

I searched for it but unable to find the possible solution.

Did you resolve the error?

If yes,please help me .

Thanks,

Geeta

geetaalhan
Contributor

Re: Email sending not working

Hi,

I got the solution.

It is resolved by changing the server port from 465 to 25.

Thanks,

Geeta

Not applicable

Re: Email sending not working

can you help me that how can i know my port location.. becuase 25 is also not working

geetaalhan
Contributor

Re: Email sending not working

Hi,

You can check the server Port location by going to account settings of your mail client.

Thanks,

Geeta

Not applicable

Re: Email sending not working

Hi ,

 

I am getting error "The message could not be sent to the SMTP server. The transport error code was 0x80040217. The server response was not available "   on code line objMsg.Send

Please help me

thanks,

Kapil

Sub SendGMail1()

' Object creation
Set objMsg = CreateObject("CDO.Message")
Set msgConf = CreateObject("CDO.Configuration")

' Server Configuration
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 2
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") = "smtp.gmail.com"
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport") = 465
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate") = 1
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername") = "kapil_dadheech@gmail.com"
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword") = "kapil1"
msgConf.Fields.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl") = 1

msgConf.Fields.Update

' Email
objMsg.To = "kapil_dadheech@gmail.com"
objMsg.From = "kapil_dadheech@gmail.com"
objMsg.Subject = "Test send with Gmail account"
objMsg.HTMLBody = "HTML/Plain text message."
objMsg.Sender = "Mr. Name"

Set objMsg.Configuration = msgConf

' Send
objMsg.Send

' Clear
Set objMsg = nothing
Set msgConf = nothing

End Sub

Not applicable

Re: Email sending not working

Hola!

me funciona correctamente, manda el mail sin problemas.

He añadido esto para que mande un adjunto:

objMsg.AddAttachment "C:\qliksense\tabla.xls"

Y también lo manda sin problema pero ahora necesito que en el cuerpo del mail se "escriba" la tabla de QlikView que yo quiera, no que sea un adjunto. Alguien me ayuda por favor?? gracias!

----

Hi!

It works correctly , sends the mail without problems.

I added this to send an attachment :

objMsg.AddAttachment "C:\qliksense\tabla.xls"

And it works too but now I need to "type"/"insert" into mail's body  QlikView table that I want, not attachment.

Someone please help me ?? Thank you !

Not applicable

Re: Email sending not working

Hello I try the code on the server I'm not getting an error, but did not send me e-mail to my account in Gmiil

I use my password and email

Community Browser