Qlik Community

New to QlikView

Discussion board where members can get started with QlikView.

Announcements
Qlik Analytics Tour 2020 Online. Begins August 10th. Register Today
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Contributor II
Contributor II

Essbase Connector Data Format Issue

Good day,

I am having issues pulling data in Qlikview 11 from Essbase.

I can connect and pull data but the I cant get the data to display the correct Data type format.

I have attached the Error that I am getting when trying to display the data in Qlikview.

Please see MDX below that I am using.

SELECT {[is111]} ON COLUMNS,

CROSSJOIN({[Period].[Wk17]},r

CROSSJOIN({[Version].[Act]},

CROSSJOIN({[Accumulation].[Periodic]},

CROSSJOIN({[Spare].[000]},

CROSSJOIN({[Currency Type].[Acc]},

CROSSJOIN({[Year].[2018]},

CROSSJOIN({[Indicator].[00]},

CROSSJOIN({[Currency].[ZAR]},

CROSSJOIN({[Company].[002]},

CROSSJOIN({[Project].[00000 - P]},

CROSSJOIN({[Profit Centre].[0000 - PC]},

({Descendants([Location].[RGT - L])}) )))))))))))

ON ROWS

FROM FinRep.Test;

5 Replies
Highlighted
Employee
Employee

Re: Essbase Connector Data Format Issue

Dear Karabo,

   Had you tried to read datas from another table and compare the issue? This field mentioned on the png was not listed on the load script.

   You really want to check how the informations was loaded (format/fields).

   I think that isn´t a problem on Essbase connection.

Ricardo Gerhard
OEM Solution Architect
LATAM
Highlighted
Contributor II
Contributor II

Re: Essbase Connector Data Format Issue

HI Ricardo,

Thanks for your reply.

I have however found out that the data format issue only occurs on my servers.

I have installed Qlikview 12 and Qlikview 11 (SR16 & SR17) on my local machine and the formatting issue seems to have disappeared when querying the data.

I still have to figure out why I can not get the numbers or decimals to be displayed when connecting to essbase on my Dev and QA servers.

Something perhaps a format on my servers might be blocking this, but i find this a bit weird.

NB: Please note that I am running Qlikview 11 SR16 on my servers but still having the data format issue.

Regards,

Karabo




.


Highlighted
Employee
Employee

Re: Essbase Connector Data Format Issue

Dear Karabo,

   I hope, in order to get sucess, open a Ticket on Qlik Support Team, reporting the issue and tests that you did. They can analyze and understand why the current version isn´t working as the previous release.

Ricardo Gerhard
OEM Solution Architect
LATAM
Highlighted
Contributor II
Contributor II

Re: Essbase Connector Data Format Issue

HI Ricardo,

Thanks a lot for all your help.

I have a logged a ticket with Qlik Support and they are busy trying to resolve this issue.

I will feedback when I get a solution to this issue just in case someone also experiences the same problems,

Regards,

Karabo

Highlighted
Contributor
Contributor

Re: Essbase Connector Data Format Issue

Hola:

¿Obtuviste alguna respuesta?

Yo tengo el mismo problema.

Saludos.

---------

Hi:

Did you get an answer?

I have the same problem.

Greetings.