Qlik Community

New to QlikView

Discussion board where members can get started with QlikView.

Highlighted
Not applicable

Formulas in Charts doesn't show correct value

Hello,

I am trying to show a formula value in chart, but it doesn't show corect value.

Y have a "Month" as Dimension, and a formula as Expession.

The formula in a text object shows the correct value making any filter. But in chat changes values and graph.

Example for the "current ratio":

Jan: 1.61

ene.jpg

Feb: 1.58

feb.jpg

Mar: 1.65

mar.jpg

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

Hello,

No, the value in both the TB and Char should the the same as the TB shows.

I solved this problems.

I am trying to get a relation between two cumulative values but using Formula in chart and TB. So, the problems was there. The range in the formula is confused when I use 'month' as dimension.

I accumulated values in the QVD file and I use the same formula but without the range.

13 Replies
ajsjoshua
Valued Contributor

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

Hi,

in the chart properties -> Number -> select Expression Default.

Regards,

Joshua.

Not applicable

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

Hello,

The problems isn't the format: the chart is showing another values:

as you can see in the images:

ene: TB: 1.61...vs CH: 0.97...

feb: TB: 1.58...vs CH: 2.06...

mar: TB: 1.65...vs CH: 0.58...


stephenedberkg
Contributor II

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

diegoandresmath

what is your expression?

Not applicable

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

Hello,

It is a relation. In the expression I have a SUM function. Please, you can see it in the attached QVW file.

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

please share the expression used in the Text box and the chart

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

Try this expression in your text box object:

=Sum(Aggr(sum({1<BalanceFinal.nvl1 = {'10'}, BalanceFinal.nvl2 = {'10'}, BalanceFinal.RefFecha = {">=$(varFechaIniBalance) <=$(varFechaSeleccionada)"}>}BalanceFinal.Monto)

/

(sum({1<BalanceFinal.nvl1 = {'20'}, BalanceFinal.nvl2 = {'30'}, BalanceFinal.RefFecha = {">=$(varFechaIniBalance) <=$(varFechaSeleccionada)"}>}BalanceFinal.Monto)*-1), Mes))

Capture.PNG

Not applicable

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

Hello,

The expression is both user in the TB and the char, but i have 2 diferent values. The TB's value is correct.

=sum({1<BalanceFinal.nvl1 = {'10'}, BalanceFinal.nvl2 = {'10'}, BalanceFinal.RefFecha = {">=$(varFechaIniBalance) <=$(varFechaSeleccionada)"}>}BalanceFinal.Monto)

/

(sum({1<BalanceFinal.nvl1 = {'20'}, BalanceFinal.nvl2 = {'30'}, BalanceFinal.RefFecha = {">=$(varFechaIniBalance) <=$(varFechaSeleccionada)"}>}BalanceFinal.Monto)*-1)

Not applicable

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

Thank you, it's a little close. The values that appear in the text boxes are correct, I have changed you formula suggestion but I have other problem: the graph changes every time i change the filter, in value and in the blue line.

Re: Formulas in Charts doesn't show correct value

So are you trying to avoid it changing based on selection? What selections should it be avoiding?