Qlik Community

New to QlikView

Discussion board where members can get started with QlikView.

Announcements
QlikView Fans! We’d love to hear from you.
Share your QlikView feedback with the product team… Click here to participate in our 5-minute survey.
Rules, plus terms and conditions, can be found here.
Not applicable

Qlikview don't know "=" sign

Hello

I hope somesone can help me!!

My Problem is:

I use a Button, which should choose special data that start with "=A".

However, qlikview always ignore the "=" sign.

Has someone an idea wy it alway ignores it???

I tried this aktion: =Text('=A*') --> But it don't work!!

I have another question: Wy can't I connect multipe functions in the aktion with logical operators like AND,OR,...????

Please please help me!!!!

1 Solution

Accepted Solutions
MVP
MVP

Qlikview don't know "=" sign

I think a solution to your problem might be similar to the solution John Witherspoon has offered here:

http://community.qlik.com/message/80833#80833

Hope this helps,

Stefan

6 Replies

Qlikview don't know "=" sign

Hi Agnes,

There is no "escape character" in QlikView so far, but you can use an action in your button, Select in Field, and use the pattern "?A*". That of course will select all values where A is preceded by one sign, irrespective of what this character is, but it might do.

Hope that helps.

Miguel Angel Baeyens

BI Consultant

Comex Grupo Ibérica

Not applicable

Re: Qlikview don't know "=" sign

Thanks for your help!!

I have already used this pattern ("?A*"). It also works but the problem is that there are also data for example "Bau" that get selected with this pattern but they shouldn't because they don't start with an "=" sign.

Is there any possibility to use the "=" sign like a String?

I tried the funktion: =Text('=A*'). But it don't work!

olafjoppe
New Contributor III

Re: Qlikview don't know "=" sign

Have you tried using Chr(61) to interpret the '=' sign?

Not applicable

Re: Qlikview don't know "=" sign

yes I have. Qlikview just ignored it!!

MVP
MVP

Qlikview don't know "=" sign

I think a solution to your problem might be similar to the solution John Witherspoon has offered here:

http://community.qlik.com/message/80833#80833

Hope this helps,

Stefan

Not applicable

Qlikview don't know "=" sign

THANK YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Now it works!!!!

Community Browser