Qlik Community

New to QlikView

Discussion board where members can get started with QlikView.

sakshamkaul
Contributor II

after running the script the script is executed completed but my application is not responding

Hi

The script is not responding despite of complete execution and the application is hanging what may be the reason

24 Replies
MVP
MVP

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

Could you post a screen shot of your issue?

sakshamkaul
Contributor II

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

This application is not responding issue.png

MVP
MVP

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

Hard to say - here are some ideas:

Complex calculation(s) with use of expensive calculation constructs like sum(if()) or aggr().

Expressions that span large tables that are incorrectly associated or not associated at all

Complex and unwanted synthetic key(s)

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
jyothish8807
Honored Contributor II

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

Hi Saksham,

As Jon suggested one there could be couple of reasons.

1. Huge amount of data

2. Complex calculations

3. Bad data model

Also i would recommend you to check your RAM utilization at the same time, if it is reaching its limits then you have find a solution to optimize it.

Also i can see some tables on the load page, tables take more ram while loading. Try to create a welcome page with no charts on it and then do the load again.

Br,

KC

Best Regards,
KC
sakshamkaul
Contributor II

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

Hi

Please can you provide with the solution for the same?

jyothish8807
Honored Contributor II

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

Hi,

Please provide the below information:

1. qvw size

2. Amount of data loaded

3. Data model snapshot

4. Expression and dimension used in the tables

It is very difficult to identify the root cause with out seeing the actual qvw

Br,

KC

Best Regards,
KC
sakshamkaul
Contributor II

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

data modelimage2.pngqvw size image3.pngexpression and dimensions

image4.png2016

=num(

sum(if(Sold_Date <= MakeDate(Prev_Year,month(To),day(To)) and Sold_Date >= MakeDate(Prev_Year,month(From),day(From)),  [inv value]))/Sales_INR_Unit,

'#,##0.0') and so on.....

jyothish8807
Honored Contributor II

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

Hi,

Issue seems to be your expressions. Try to avoid sum(if( expressions.

Use set analysis.

Br,

KC

Best Regards,
KC
sakshamkaul
Contributor II

Re: after running the script the script is executed completed but my application is not responding

so how to covert this into proper set analysis expression?