Qlik Community

Qlik Connectors Discussions

Discussion Board for collaboration regarding Qlik Connectors.

Announcements
Qlik Analytics Tour 2020 Online. Begins August 10th. Register Today
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Contributor II
Contributor II

Unable to connect to database using qlickcloud

In Qlik cloud I created new app with new connection to Microsoft Azure SQL database. Connection test worked fine. Then I was able to see the data through "Select data" option. Script was inserted without any issues as well. But then I try to load data I get this error message:

The following error occurred:
(Connector error: Unable to connect to database: Error message: Please check the values for Username‚ Password‚ Host and other properties. Description: General error)
 
The same load script in Qlik Sense desktop version works fine. 
 
Any ideas what can be wrong? 
4 Replies
Highlighted
Specialist
Specialist

Re: Unable to connect to database using qlickcloud

please check your firewall settings.

and port using telnet followed by ip of the server and port,

 

Highlighted
Contributor II
Contributor II

Re: Unable to connect to database using qlickcloud

While trying to figure out what can be wrong I found out, that it was not a server issue. It was Qlik cloud connector issue. It looks like it is not able to save the password. If I type username/password, test the connection and load data right away - it loads fine. The next time I try to load it - I get that error message. 

P.S. Does anybody knows go to reach Qlik support? Once I press on "Submit a case" I get a new window where I can select "I have an issue with Qlik Sense cloud" but login button just opens a front page. 

Highlighted
Creator
Creator

Re: Unable to connect to database using qlickcloud

Hi

 

did you get any feedback to your issue ?

We've the same issue here since thursday (Qlik Sense Server Sept 2019 version)

 

Thanks

Highlighted
Contributor II
Contributor II

Re: Unable to connect to database using qlickcloud

Yes,  after I made some changes in the load script it started to work. But it was some time ago, I don't remember what changes I applied to the script.

It was on Qlik Cloud services.