Qlik Community

Qlik Sense Data Connectivity

Discussion board where members can learn more about Qlik Sense Data Connectivity.

edward_kirk
New Contributor

Connector is not responding

Hi,

I've been having a problem in the last couple of days with Qlik Sense desktop - when I try to reload my dashboards which are connected to a SQL database (OLE DB connection) it comes up with the error "Connector is not responding". It also happens if I try to create a new connection. The same error often appears when loading from Excel but the load appears to work.

I updated to the latest version of the program but that did nothing to help.

One of my colleagues has the same problem, the other doesn't. Any ideas what might be going on?

Thanks!

Tags (1)
6 Replies
rittermd
Honored Contributor

Re: Connector is not responding

Can you connect to that data source any other way from your computer to try to isolate the problem?

edward_kirk
New Contributor

Re: Connector is not responding

Hi Mark,

I can connect to the data through Excel without any problems; I've also talked to the person in control of the SQL database which I am accessing and she doesn't think that there have been any changes.

Ed

monicahoc
New Contributor

Re: Connector is not responding

I am having the exact same problem, it was working with no problem until last week and now I can not connect to any database.

edward_kirk
New Contributor

Re: Connector is not responding

Is anyone able to help at all? Running out of ideas now!

Spent all morning looking at it with IT; we've completely reinstalled the program and also uninstalled some windows updates that happened around the time that Qlik broke but it made no difference... Could it be some kind of network firewall thing?

pumpkin_power
New Contributor

Re: Connector is not responding

Same here, since some days we cant connect to the SQL database.

We didnt Change anything on the Qlik side and our colleagues responsible for the database also have no idea what could have affected this.

Has anyone solved this issue so far?

vasiliy_beshent
Contributor III

Re: Connector is not responding

Same problem right now...

Community Browser