Qlik Community

Qlik Sense Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

f_tedesco
New Contributor II

Configure Node QlikSense

Hi to all,

In enviroment of production i have configured the following scenario:

- Central Node

- 2 Engine

- 2 Proxies

- 1 Scheduler

The second proxy when i flag the service(Proxy) it doesn't work.

In nodes tab i can see that is stopped.

Could you help me?

Thank you,

Federico

7 Replies
acardella
New Contributor III

Re: Configure Node QlikSense

Hi Federico...

Have you respected the indications on the ports used? (sorry for dummy question)

https://help.qlik.com/en-US/sense/February2018/Subsystems/PlanningQlikSenseDeployments/Content/Deplo...

Have you used fully NAME machine instead of ip for RIM node?
Some problems arise from the verification of the certificate between centra e node rim.


Let me know

Agostino

f_tedesco
New Contributor II

Re: Configure Node QlikSense

Hi Agostino,

Unfortunately it not depends from ports.


Other tips?


Thank you

Best Regards

Federico


awhitfield
Esteemed Contributor

Re: Configure Node QlikSense

Hi Fredrico, it may be an idea to post a few screenshots of what you are actually seeing.

Andy

f_tedesco
New Contributor II

Re: Configure Node QlikSense

Hi Andy,

Ok, i explain our architecture:

We have 5 VM:

1 - Central node (All services)

1 - Engine01 (Repository + Engine)

1 - Proxy01 (Repository + Proxy)

1 - Proxy02 (Repository + Proxy) ----- Proxy disabled(doesn't work)

1 - Scheduler (Repository + Scheduler)

In Virtual Proxy tab i have 5 virtual proxy and all VM except the proxy02 have 2 engine in Load Balancing Nodes.

if we add the second engine it doesn't work.

The SSL certificate are correct (Engine + Proxy01 + Proxy02).

The port used are correct (Engine + Proxy01 + Proxy02).


Thank you

Best Regards

Federico

awhitfield
Esteemed Contributor

Re: Configure Node QlikSense

So, is the proxy status displaying as Disabled OR Stopped?

Andy

f_tedesco
New Contributor II

Re: Configure Node QlikSense

In the proxy02 when i flag the option Proxy, this service stops.

Federico

awhitfield
Esteemed Contributor

Re: Configure Node QlikSense

So have you logged onto the server and checked if the Proxy service is actually running and attempted to restart it if it's not?

Community Browser