Qlik Community

Qlik Sense Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

Not applicable

Connection Lost. Make sure that Qlik Sense is running properly

Hello,

I am getting this error:

Connection Lost. Make sure that Qlik Sense is running properly. If your session has timed out due to inactivity, refresh to continue working.

Refresh just gets me the same error. I have checked all the logs, and none seem to be getting updated. logging is all on debug.

The port 4747 seems to be working ok. There are only three entries for it when I run netstat -a -p -tcp

  TCP    0.0.0.0:4747           qlikserver1:0      LISTENING

...

  TCP    10.0.101.164:4747      qlikserver1:49316  ESTABLISHED

...

  TCP    10.0.101.164:49316     qlikserver1:4747   ESTABLISHED

3 Replies
Not applicable

Re: Connection Lost. Make sure that Qlik Sense is running properly

Hi, I had the same problem.

I solved it by adding the ip of your server to Virtual proxies (in QMC, under "CONFIGURE SYSTEM" section, menu item "Virtual proxies". Edit your existing centra proxy, and add the IP-address as shown in picture:

Virtual proxy.jpg 

rbpeterson2
New Contributor III

Re: Connection Lost. Make sure that Qlik Sense is running properly

I'm getting the same thing ... Did you have any resolution?

rbpeterson2
New Contributor III

Re: Connection Lost. Make sure that Qlik Sense is running properly

‌I was able to resolve by putting both public and internal IP addresses in the list and also the root domain.  The only time we receive the error now is during periods of inactivity or if more than one person is trying to edit the same sheet within the same app.  Hope you can get it to work!

Community Browser