Qlik Community

Qlik Sense Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

thierrytt
New Contributor III

Https working on QlikSense, not http

Dear,

As mentioned I can reach my server using https;//server.domain.com/hub but when typing http;//server.domain.com/hub, it doesn't work (404 error). I check the http box in the QMC and opened the ports 43, 4244 and 80. Did I forgot something?

Thx for your help,

TT

7 Replies

Re: Https working on QlikSense, not http

http;//server.domain.com/hub


http://server.domain.com/hub

thierrytt
New Contributor III

Re: Https working on QlikSense, not http

thx but of course I meant  ":" instead of  ";"  .

At the moment I still don't know what to do!

Not applicable

Re: Https working on QlikSense, not http

Hello TT,

In the QMC you will need to enable HTTP, by default its off.

Navigate to your Central proxy, edit it and in "Ports": Allow HTTP.

Best regards

thierrytt
New Contributor III

Re: Https working on QlikSense, not http

Thx for you reply,

as mentioned, I already tried it

Not applicable

Re: Https working on QlikSense, not http

Fair point, i missed it.

Did the server restart correctly after?

And my next check would be if you have the IP of the machine where you are trying to access from white listed in the proxy.

bvk
Contributor II

Re: Https working on QlikSense, not http

If you get an 404 error, you most likely have some other process running on port 80.

Use netstat -aon in the command line prompt and check what process is using port 80.

As an aside you need to have also port 4248 open in the firewall for authentication (4242 if you use HTTPS).

peter_turner
Valued Contributor

Re: Https working on QlikSense, not http

This worked for me, turns out the server had Windows IIS running.

Disabled that and now full access to my QS Hub with both HTTP and HTTPS.

Community Browser