Qlik Community

Qlik Sense Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

Announcements
Announcing the newest addition to the Qlik Community, Qlik Gallery! Learn More
paolo_mapelli
Contributor

Operations Monitor doesn't shows system data

Good Morning,

in our Sense Operations Monitor dashboard (Feb 2018 SR2 version), all values related to OS aren't showing:

Clipboard01.jpg

Clipboard02.jpg

In Log Details no errors at all:

Clipboard03.jpg

Guess it's a user missing permission related issue but QS services are running with admin role.

Any ideas on how to solve it?

Thanks in advance.

Paolo.

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Support (Former)
Support (Former)

Re: Operations Monitor doesn't shows system data

Hello Paolo,

Please see the below and check if that solves the issue?

1. Check the default log folders "C:\ProgramData\Qlik\Sense\Log\Engine\Trace" and "C:\ProgramData\Qlik\Sense\Repository\Archived Logs\[FQDN]\Engine\Trace" 

  a. Looking for the Performance log file "[HOST]_Performance_Engine_[Time Stamp].log".

  b. Open some of them and check there is relevant data inside.

2. If the Performance log is not found.

  a. Check QMC-> Engines -> [relevant engine] -> Logging. Make sure the Performance log level is at "Info" or higher.

  b. If you changed the logging level, "Apply" and manually restart the Engine service afterwards.

  c. Once it is done, refer to step 1 to check for the log information.

Thanks

Tom Issac

4 Replies
paolo_mapelli
Contributor

Re: Operations Monitor doesn't shows system data

UPDATE: taking a look at dashboard's code and querying Postgres "public" db views apparently related to those columns (public.view_performance_engine and public.view_session_engine) returns no data:

Clipboard01.jpg

Highlighted
Support (Former)
Support (Former)

Re: Operations Monitor doesn't shows system data

Hello Paolo,

Please see the below and check if that solves the issue?

1. Check the default log folders "C:\ProgramData\Qlik\Sense\Log\Engine\Trace" and "C:\ProgramData\Qlik\Sense\Repository\Archived Logs\[FQDN]\Engine\Trace" 

  a. Looking for the Performance log file "[HOST]_Performance_Engine_[Time Stamp].log".

  b. Open some of them and check there is relevant data inside.

2. If the Performance log is not found.

  a. Check QMC-> Engines -> [relevant engine] -> Logging. Make sure the Performance log level is at "Info" or higher.

  b. If you changed the logging level, "Apply" and manually restart the Engine service afterwards.

  c. Once it is done, refer to step 1 to check for the log information.

Thanks

Tom Issac

paolo_mapelli
Contributor

Re: Operations Monitor doesn't shows system data

Hi Tom,

point 2b (and, especially, "manually") did the trick.

Thank you.

Paolo.

Support (Former)
Support (Former)

Re: Operations Monitor doesn't shows system data

Hello Paolo,


Happy to hear the issue fixed.


Thanks

Tom Issac