Qlik Community

Qlik Sense Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

Not applicable

Qlik Sense multi-node - AD user login failed

Hello Qlik Community and Hello shraddha.g,

hopefully you have an idea for my problem. I read the following discussion, but the solution for the mentioned discussion is not the same solution for my problem.

https://community.qlik.com/message/1117915#1117915

I installed Qlik Sense 3.2 with the Multi node scenario. I connected the Central node with the Rim node. Both nodes are running.

My Central node and Rim Node has the same settings (see attached picture):

Problems:

1. With the Local account on the Rim node I have access to the QMC, but not to the HUB.

2. With the AD accounts I am not able to login on the Rim node.

Hopefully you have an idea for this problem. I am very grateful to your help and support.


Best regards,

ID

9 Replies
Employee
Employee

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

For the problem (1) did you put the server name in Whitelist (Virtual Proxy settings)

For Problem (2), does QS is out of domain?

shraddha_g
Honored Contributor III

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

Please share screenshot of error.

How have you setup your multimode setup..

How  are you accessing hub/qmc from rim node?

Not applicable

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

Problem 1: I put the server name in the Whitelist. I put both server name in the Whitelist (central node server name) and (rim node server name).

Problem 2: The central node is in the domain, but the rim node is out of domain.

Not applicable

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

Hi shraddha.g,

I installed Qlik Sense like the mentioned PDF-file, which you used.

  • Qliksense Multi Node Setup Guide (DFAFT).pdf


If I try to login with an AD account in the rim node, I get the following error message (same for http://) :

shraddha_g
Honored Contributor III

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

I cant find anything in image as error except address bar..

can you share error?

Not applicable

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

If I try to login into the Rim node with a AD account I get this error message:

- An error has occurred

- The service did not respond or could not process the request

- update

shraddha_g
Honored Contributor III

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

check :

1. Services running on both nodes

2, Sync is happening between nodes.

3. at the tym of installation Certificate is properly installed on rim node

Not applicable

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

I checked:

1. Services running on both nodes - yes, services are running on both nodes

     - I checked services.msc as well as QMC>Nodes, both Nodes are running.

How can I check, if the Sync is happening between both nodes?

Thanks a lot for your support.

Not applicable

Re: Qlik Sense multi-node - AD user login failed

If I login with Remote Desktop to the Rim Node and Open the Internet Explorer and type in the Rim Node URL, then I get the following error message:

Service Unavailable, HTTP Error 503. The service is unavailable.

Community Browser