Qlik Community

Qlik Sense Deployment & Management

Discussion board where members learn more about Qlik Sense Installation, Deployment and Management.

Announcements
Uploads getting stuck in the virus scanner. We are investigating.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Not applicable

Unable to connect to Qlik Sense HUB (server) - Internal Access

Hello.

I'm having the following error when I try to access Qlik Hub in my internal network.

Sense+Error.png

I've already tried to put my IP Adress in "Websocket origin whitelist" and allow HTTP / port 80 in the proxy configuration.

Ideas, anyone?

Thanks!

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Contributor III
Contributor III

Hi Marjorie,

im sory, that my first solution proposal doesn't solve the problem, but it helps for next steps.

Copy&Paste the URL from the QMC Access and change the last part /qmc  to /hub.

Try it with the root Admin.

Have a great week, too

View solution in original post

6 Replies
Highlighted
Contributor II
Contributor II

What browser and it's version are you using?

Have you opened up the relevant authentication ports if you have a firewall? 4244 4248 ?

Highlighted
Not applicable

Hey, Jeremy.

I haven't a firewall right now. I've tried in multiples browsers, like IE, Chrome, Firefox and Safari.

Highlighted
Contributor III
Contributor III

Hi Marjorie Rosa,

i've got sometime the same failure. In my case a dont have access to the qmc, too.

Do you have access to the /qmc in your network? If it doesn't works try a reboot of the Qlik Services on the Server.

Please check your local OS Firewalls an the Server and on the client.

Have a nice Day

Highlighted
Not applicable

Hello Benjamin.

Yes, I can access the qmc. I honestly have no idea what's going on here. Don't seems to make sense (hehe). I have tried all your sugestions but nothing seems work out.

Have a great week!

Highlighted
Contributor III
Contributor III

Hi Marjorie,

im sory, that my first solution proposal doesn't solve the problem, but it helps for next steps.

Copy&Paste the URL from the QMC Access and change the last part /qmc  to /hub.

Try it with the root Admin.

Have a great week, too

View solution in original post

Highlighted
Not applicable

Thank you!

Worked for me