Qlik Community

Qlik Sense Integration, Extensions, & APIs

Discussion board where members can learn more about Integration, Extensions and API’s for Qlik Sense.

erik_wetterberg
Honored Contributor

Create snapshot fails for some extensions

Hi,

We have a problem that for some of our charts you cannotcreate snapshots. They are all based on an extension, but for other charts (most of them, actually) creating snapshots work well.

What happens is that we get an error fron QIX Engine:

Capture.PNG

I have checked the message, JSON looks OK, and chrome developer console does not complain about the JSON, so I guess that something is missing, or of the wrong datatype or something. Has anybody seen anything like this? I have a feeling that these are pretty old charts, but I don't really know for sure.

Any help would be appreciated

Erik Wetterberg

Erik Wetterberg
https://extendingqlik.upper88.com/
1 Solution

Accepted Solutions
erik_wetterberg
Honored Contributor

Re: Create snapshot fails for some extensions

Now solved!

Yes this is a bug, but it's in the extension. The problem was that the extension modified the hypercube (changed qNum: "NaN" to null) which meant that QIX engine consideraded the hypercube invalid.  Has been fixed now

Erik Wetterberg

Erik Wetterberg
https://extendingqlik.upper88.com/
2 Replies
erik_wetterberg
Honored Contributor

Re: Create snapshot fails for some extensions

Still not solved I'm afraid...

I've grabbed the JSON message from the console and tried it in Engine API explorer - fails with the same message. When I grab a successful CreateBookmark command and run it the same way it succeeds.

Also if I remove the actual qHyperCube from the message, it succeeds (well, CreateBookmark succeeds, but of course the snapshot is not usable), which leads me to the conclusion that there is something wrong with the hypercube format, but I can't see anything that's wrong. Also I've tried validating the JSON, and it passes validation: I've used this validator:https://jsonlint.com/

Any ideas??

Erik Wetterberg

Erik Wetterberg
https://extendingqlik.upper88.com/
erik_wetterberg
Honored Contributor

Re: Create snapshot fails for some extensions

Now solved!

Yes this is a bug, but it's in the extension. The problem was that the extension modified the hypercube (changed qNum: "NaN" to null) which meant that QIX engine consideraded the hypercube invalid.  Has been fixed now

Erik Wetterberg

Erik Wetterberg
https://extendingqlik.upper88.com/
Community Browser