Qlik Community

Ask a Question

QlikView Administration

Discussion Board for collaboration on QlikView Management.

Announcements
Support Cases coming to Qlik Community Oct. 4! Start chats, open cases, explore resources: READ DETAILS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
dapostolopoylos
Creator III
Creator III

AJAX Client Full Browser default for document

Hello, everyone.

We are on QlikView 12.50 SR4 and what i want to do is to set as default browser for a specific document the AJAX client so i did the following:

Capture.JPG

 

The problem is that now everytime i click on this document in Access Point i have to choose if i want Ajax or Mobile Device Client before the document opens

Capture2.JPG

 

Is thre a way that i can suppress this selection and by selecting this document only the Ajax client to be used by default?

 

Father/Husband/BI Developer
Labels (1)
1 Solution

Accepted Solutions
Lucas_Gatling
Support
Support

Unless the preferred default client matches IE Client (QVWS - Accesspoint) with the document setting (AJAX ) you will get that pop when you try to open a document where those settings mismatch.

If the issue is solved please mark the answer with Accept as Solution.

View solution in original post

13 Replies
Chip_Matejowsky
Support
Support

Hello @dapostolopoylos,

Based upon your screen capture of the AP, I believe you're clicking the View details hyperlink below the the thumbnail of the QVW.  Is that accurate?  What happens when you click the thumbnail?  Are you prompted for which client to use?

Best Regards

Sr. Technical Support Engineer with Qlik Support
Help users find answers! Don't forget to mark a solution that worked for you!
dapostolopoylos
Creator III
Creator III
Author

When i click directly on the thumbnail i am prompted to choose client.

Father/Husband/BI Developer
Lucas_Gatling
Support
Support

After making selection in the QMC to only allow AJAX have you tried clearing your browser cache and or also restarting the Webserver service?

If the issue is solved please mark the answer with Accept as Solution.
dapostolopoylos
Creator III
Creator III
Author

Just did it again but i still get prompted to choose a client

Father/Husband/BI Developer
Lucas_Gatling
Support
Support

I just tried to replicate it in my environment and I'm unable to do so. If restarting the QVWS and clearing browser cache didn't work maybe try rebooting the server. I don't think it's a configuration issue on the Qlik side. Do you have any custom configurations? Are you using QVWS or IIS?

If the issue is solved please mark the answer with Accept as Solution.
dapostolopoylos
Creator III
Creator III
Author

I am using QVWS and no i am not using custom configuration.
I get the same prompt even if when i am using IE...

I will try rebooting the server

Father/Husband/BI Developer
dapostolopoylos
Creator III
Creator III
Author

@Lucas_Gatling  @Chip_Matejowsky 

Just rebooted the server, still the same...
The issue is appearing in more than one PCs...
Any ideas?

Father/Husband/BI Developer
Lucas_Gatling
Support
Support

1) Do you have Publisher applied?

2) Can you take a screenshot of QMC> Web Server> AccessPoint Tab?

So we can see how you have that configured.

If the issue is solved please mark the answer with Accept as Solution.
dapostolopoylos
Creator III
Creator III
Author

1) No, I don't

2) Capture.JPG

 

 

Father/Husband/BI Developer