Skip to main content

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
Action-Packed Learning Awaits! QlikWorld 2023. April 17 - 20 in Las Vegas: REGISTER NOW
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
aut_phil
Creator
Creator

Failed to open document

Hi all,

since 3 days im getting the error: "Failed to open document." This only happens if the document was reloaded via a job in QMC.

But i can open it via the "load without data" option. Then i can reload it manually and it will work.

Can somebody help me?

Greetings

Phil

1 Solution

Accepted Solutions
aut_phil
Creator
Creator
Author

Hi,

turns out that a prj folder which was created by a Document Analyzer.qvw was the problem.

Deleted the folder and no problems since...

View solution in original post

7 Replies
maleksafa
Specialist
Specialist

from where are you trying to open the document? could be an issue related to CALs. do you have section access applied on the dashboard?

jonathandienst
Partner - Champion III
Partner - Champion III

This sounds like a section access with data reduction problem. Some data loaded by section access has changed, so no data matches your username.

Data reduction is applied when the document is opened, so a no-data load followed by a reload will work as you describe. But when you try and open the document later, the data reduction is removing everything, so you cant open the document.

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
aut_phil
Creator
Creator
Author

Hi Jonathan,

thanks for your reply but we dont have section access in use at all...

quwok
Creator III
Creator III

Did you had a look at the logs from the server reload to ensure the document has been executed as expected? Check for permissions to access data sources and folders, macros, etc.


aut_phil
Creator
Creator
Author

I have to add: If i open it via Access Point - no Problems. Open it with the Qlikview application - Problem as described previously.

If i open it with the "no data" option, reload it, save it and then close it, it will open up with data and without any errors.

maleksafa
Specialist
Specialist

the same windows credentials opening the dashboard from the Access Point is not working when opening from the QlikView client or they are two different credentials?

aut_phil
Creator
Creator
Author

Hi,

turns out that a prj folder which was created by a Document Analyzer.qvw was the problem.

Deleted the folder and no problems since...