Qlik Community

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
QlikWorld 2022, LIVE in Denver CO., May 16-19, 2022. REGISTER NOW TO RECEIVE EARLY BIRD PRICING
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
marcel_olmo
Partner
Partner

Problem formatting numbers from a QVD

Hi guys,

I have a QVD with 3 values, the column1 and the column3 are detected as numbers, and you can do a sum() with no problems, but that’s not the case in the column2 and I don’t now why :

Uoo.png

I’ve tried num(), num#() in all the combinations I know with no results.

Anybody knows what’s needed to do to get a number in column2 as well?

I’ve attached my qvd and a sample in qvw.

Regards, Marcel.

Labels (1)
1 Solution

Accepted Solutions
Nicole-Smith

There are some extra characters in the field that isn't coming through properly (there is some blank space before the numbers--it's why they're not showing right next to the column border).  The following seems to fix the issue when I tried running it:

LOAD Period, 
     Value1, 
     KeepChar([Value1 +/-], '-.,01234567890') AS [Value1 +/-], 
     [Value2 +/-]

View solution in original post

2 Replies
Nicole-Smith

There are some extra characters in the field that isn't coming through properly (there is some blank space before the numbers--it's why they're not showing right next to the column border).  The following seems to fix the issue when I tried running it:

LOAD Period, 
     Value1, 
     KeepChar([Value1 +/-], '-.,01234567890') AS [Value1 +/-], 
     [Value2 +/-]

View solution in original post

marcel_olmo
Partner
Partner
Author

Thanks Nicole! That was it.

Regards, Marcel.