Qlik Community

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Not applicable

Syntax error, missing/misplaced FROM error

Trying to create a qvd from a .dat file.

I am using a template that has worked before, and changed the file names and  field names to the ones I need for this project.

However, I get the error.

Any help is appreciated

part1.pngpart2.png

1 Solution

Accepted Solutions
vishsaggi
Champion III
Champion III

Can you use quotes around those variables like:

Data1 AS '$(vName)',

Date2 AS '$(vName)',

.....

Can you check this ?

View solution in original post

20 Replies
vishsaggi
Champion III
Champion III

May be try running the script removing semicolon ; near then statement.

IF ........ then

.........

........

ENDIF

And can you try running this in Debug Mode and see where it is throwing error?

Not applicable
Author

No, that didn't fix the issue.

In debug mode, the reload stops right after the 4th "Let vName4 = FieldValue('Name4',1);"

vishsaggi
Champion III
Champion III

Can you comment the 4th LET and run and check?

Not applicable
Author

Commenting out the fourth Let doesn't help.

The debugger actually stops at the line that says Fact2:

but the vName's are highlighted red when the debugger goes through them

vishsaggi
Champion III
Champion III

Can you use quotes around those variables like:

Data1 AS '$(vName)',

Date2 AS '$(vName)',

.....

Can you check this ?

Not applicable
Author

It managed to reload, but now there are no available fields...

vishsaggi
Champion III
Champion III

What you mean, nothing loaded? Did you debug? Is that your full script?

Not applicable
Author

Yes. I reloaded it and it worked, but I don't think that is the correct way to fix this issue.

After it reloaded, there were no fields. Yes that is my full script. I did debug, and it got caught right after Let vName4 and when it got to Fact2 it stopped. After putting quotes around them like you said, it reloaded, but no fields were loaded, it was just all blank.

vishsaggi
Champion III
Champion III

Hmm Strange. I am not sure what is happening? Can you reload only the data until LET commands and see if those variables holding any data using Ctrl+Alt+V and check the variable values?