Qlik Community

QlikView App Dev

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
IMPORTANT security patches for GeoAnalytics Server available to download: READ DETAILS
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
rcandeo
Creator III
Creator III

Why QV is always asking me to save the QVW aplication?

I have an application that for some reason, anytime I open it and try to reload data, ask me to save as a new file.

Even if I save in the original name, it asks me again the next time I open it.

For this reason, my automatic reloading is not working.

Any idea why is this happening?

18 Replies
rcandeo
Creator III
Creator III
Author

Here is the log

531091 2009-04-17 09:09:18 Normal Information
Loading document "E:\QVW_Publicados\ADMV_Demonstrativo_de_Vendas com Carteira.qvw" (23.18 Mb)
531092 2009-04-17 09:09:18 Normal Error
The document failed to open.
531097 2009-04-17 09:09:18 Normal Information
Closed the QlikView Engine successfully. ProcessID=4680
531099 2009-04-17 09:09:18 Normal Information
Performance data (Load): Initializing load (0), Checking read (0), Creating QlikView Engine (0), Checking Size (31), Load (47), Load Completed (203)
531101 2009-04-17 09:09:18 Normal Information
Performance data (Checkout): Initializing Checkout (0), Loading document (281), Load completed (828), Document not found (828)
531104 2009-04-17 09:09:18 Normal Information
Performance data (Checkin): Initializing (0), Finished (0)
531107 2009-04-17 09:09:18 Normal Error
Reload failed because the document could not be opened successfully. DocumentState=DocumentNotFound
531108 2009-04-17 09:09:18 Normal Information
Checkin
531109 2009-04-17 09:09:18 Normal Information
Performance data (Checkin): Initializing (0), Finished (0)
531110 2009-04-17 09:09:18 Normal Warning
Reload skipped for document "E:\QVW_Publicados\ADMV_Demonstrativo_de_Vendas com Carteira.qvw" because document "E:\QVW_Publicados\FIN_Dados_de_Clientes_Credito_e_Contas_a_Receber.qvw" failed to reload.



rwunderlich

Ok, so the error is "Document not Found". Is that "E:\" drive a real drive on the QVP server? Or is it supposed to be a mapped network drive?

You can't use mapped network drives with Publisher. You need to use unc syntax. -- \\server\sharename\doc.qvw

-Rob

rcandeo
Creator III
Creator III
Author

I do not use mapped drive. I use in the script something like LOAD FROM ..\QVD\XX.QVD

I have a dozen of other similars application that are working with publisher, and even these used to work in the past.

rwunderlich

The error is not in the load script. It's in the publisher Reload task. The log says it can't find the document at:

E:\QVW_Publicados\FIN_Dados_de_Clientes_Credito_e_Contas_a_Receber.qvw

Is that path correct? Does the file exist and does the Publihsher account have security access to the document?

-Rob

rcandeo
Creator III
Creator III
Author

The log is wrong. It doesn't have any connection with E:\QVW_Publicados\FIN_Dados_de_Clientes_Credito_e_Contas_a_Receber.qvw, since this application loaded succesfully and if change the position of my application in the publisher, it gaves error with the application that comes before it.

I've created a new job only with the problematic application. See the log please.

572659 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Waiting for "TESTE" to complete.

572663 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Starting task "TESTE" (512b0560-45a2-4d27-b89c-6ade04b5ee93)

572664 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Waiting for task to be started: NotExecuted

572665 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Preparing "E:\QVW_Publicados\ADMV_Demonstrativo_de_Vendas_com_Carteira.qvw" for reload.

572666 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Checking write permissions on "E:\QVW_Publicados\ADMV_Demonstrativo_de_Vendas_com_Carteira.qvw"

572667 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Opening "E:\QVW_Publicados\ADMV_Demonstrativo_de_Vendas_com_Carteira.qvw"

572668 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Allocating new QlikView Engine. Current usagecount=1 of 4

572669 2009-04-22 09:41:00 Normal Information An instance of the QlikView Engine is being created

572670 2009-04-22 09:41:00 Normal Information The QlikView Engine was started successfully. Version=8.50.6232.5 ProcessID=4420

572671 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Allocated QlikView Engine successfully. Current usagecount=1 of 4, Ticket=449

572679 2009-04-22 09:41:00 Normal Information Loading document "E:\QVW_Publicados\ADMV_Demonstrativo_de_Vendas_com_Carteira.qvw" (23.84 Mb)

572680 2009-04-22 09:41:01 Normal Error The document failed to open.

572685 2009-04-22 09:41:01 Normal Information Closed the QlikView Engine successfully. ProcessID=4420

572687 2009-04-22 09:41:01 Normal Information Performance data (Load): Initializing load (0), Checking read (0), Creating QlikView Engine (0), Checking Size (47), Load (47), Load Completed (204)

572689 2009-04-22 09:41:01 Normal Information Performance data (Checkout): Initializing Checkout (0), Loading document (296), Load completed (843), Document not found (843)

572692 2009-04-22 09:41:01 Normal Information Performance data (Checkin): Initializing (0), Finished (0)

572695 2009-04-22 09:41:01 Normal Error Reload failed because the document could not be opened successfully. DocumentState=DocumentNotFound

572696 2009-04-22 09:41:01 Normal Information Checkin

572697 2009-04-22 09:41:01 Normal Information Performance data (Checkin): Initializing (0), Finished (0)

572698 2009-04-22 09:41:01 Normal Error The task "TESTE" failed. Cause=Errorcount=1



rcandeo
Creator III
Creator III
Author

Anyone has an idea? Unfortunatelly I still have this problem.

stevedark
MVP
MVP

Hi Robson,

I was having the same misleading "DocumentState=DocumentNotFound" error come up in my Publisher logs. The document was where it should be, on a local drive, with all permissions set.

I have subsequently managed to get the document to refresh by removing the security from the document - it was previously asking for user name and password on load.

Does your document require a user name and password? If so this may be the issue.

I shall look into getting Publisher to pass through credentials on re-load and post back here when I find out.

Regards,
Steve Dark

rcandeo
Creator III
Creator III
Author

The problem with the publisher was solved in the windows services "QlikView Publisher Execution Service" and "QlikView DirectoryServiceConnector" putting the administrator account and password in the logon field.

stevedark
MVP
MVP

Hi Robson,

Ahh, I didn't get that error as I created a QV Publisher user as an administrator at install time. After seeing your post it occurred to me that I could drop that NT account into the security script - so I have solved the problem I mentioned above. It also works with the serial number.

They could certainly do with improving the "DocumentState=DocumentNotFound" error message - as it would appear that this covers a whole host of reasons for publisher failing. Hopefuly this has been dealt with in QV9.

Cheers,
Steve