Qlik Community

QlikView App Development

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
Announcing the newest addition to the Qlik Community, Qlik Gallery! Learn More
Dulguun1998
New Contributor

Googlemaps Cluster doesn't working

I installed GoogleMaps Cluster extension in my Qlikview and when i drag and drop Googlemaps Cluster, maps doesn't show and it's saying "This page can't load Google Maps correctly".

I have googleapis gmap key and where do i insert my key ?

If someone know how to fix this let me know .

I appreciate it.

Labels (4)
21 Replies
Shubham_Deshmukh
Valued Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

You can go through this video, you need to put latitude longitude.

https://www.youtube.com/watch?v=1THEBlwQao0

You can put API key in script.js file of extension,

erre.png

Add key parameter in that link,

https://maps.google.com/maps/api/js?key="yourAPIKEY"&sensor=false&callback=map_init
Dulguun1998
New Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

I inserted my  API key and still nothing is happening. Could you please upload example for me. 

 

I really appreciate it.

loadLibs();

function loadLibs() {
	Qva.LoadScript('/QvAjaxZfc/QvsViewClient.aspx?public=only&name=Extensions/GoogleMaps - Cluster/markerclusterer.js', function() {
		Qva.LoadScript('https://maps.google.com/maps/api/js?key="&sensor=false&callback=map_init')
	});
};

 

Shubham_Deshmukh
Valued Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

Dulguun1998
New Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

I copied this link and pasted in my script and now my Cluster is giving me this error "See the javascript console for technical details".

What am i doing wrong ?

Dulguun1998
New Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

I cant upload my project because my company doesn't allow uploading files to internet so here is my full script.

Is there any issue ?.

I appreciate it 

Shubham_Deshmukh
Valued Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

Ya, api key is at correct place, please go through video which I have shared. Also have you assigned lat long also?
Dulguun1998
New Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

i didn't assigned lat long in the video he just drag and dropped the extension and his map appeared just fine. Mine isn't showing anything. It's happening because of i didn't assigned my lat long ?
Shubham_Deshmukh
Valued Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

Ok, just let me know, Have you placed your extension in correct folder?
You extension is coming in extension object list or not?
Shubham_Deshmukh
Valued Contributor

Re: Googlemaps Cluster doesn't working

 Hi,

Download .qar (Qlikview Archieve DOC) 

Double click on that .qar file to install the same (imp step), it will show you like below,

f.png

Then change the .qar to .zip -> double click on zip file copy the folder "GoogleMaps -Cluster".

Paste that folder to to C:\Users\PCUser\AppData\Local\QlikTech\QlikView\Extensions\Objects

Now open Qlikview in WebView, extension will get appear over in extension objects.

Go to properties of Map , assign lat long and check.

-Shubham