Qlik Community

QlikView App Development

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Announcements
QlikWorld 2020: Join us May 11 - 14, 2020 in Phoenix, AZ. Register early and save $400. Learn More
cbushey1
Contributor III

Issue loading from Sharepoint

Has anyone else experienced this when trying to load data from a sharepoint site?

One user sees (notice the field names):

AllFields.png

While a different user see this (note field names are missing):

MissingFields.png

Both using the same link and using the web file wizard.

Ideas?

Sharepoint permissions are the same for both users.

1 Solution

Accepted Solutions
Support
Support

Re: Issue loading from Sharepoint

For the user it would

C:\Users\username\AppData\Roaming\QlikTech\QlikView

QDS

C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Roaming\QlikTech\QlikViewBatch

Bill

Bill - Designated Support Engineer at Qlik
To help users find verified answers, please don't forget to use the "Accept as Solution" button on any posts that helped you resolve your problem or question.

View solution in original post

12 Replies
Partner
Partner

Re: Issue loading from Sharepoint

I could see both the Qlikview Versions are also different.

Did the second user able to see @14 & @15 columns in SharePoint?

cbushey1
Contributor III

Re: Issue loading from Sharepoint

Yes I believe the versions are different but I might be able to rule that as being the issue.

No the 2nd user couldnt see @14 or @15.

We have tried changing permissions in sharepoint but that didnt help.

Partner
Partner

Re: Issue loading from Sharepoint

If the user is unable to view the columns in SharePoint itself then you need to fix the issue in SharePoint. If he/she is able to view in SharePoint hopefully there wont be any issue to get it in Qlikview.

cbushey1
Contributor III

Re: Issue loading from Sharepoint

The user has full control over the document so it doesn't appear to be a permission thing.

Partner
Partner

Re: Issue loading from Sharepoint

If it is a document, can you try download it in your local machine and load. Just to test, it is in local whether the user is able to view all the columns.

Support
Support

Re: Issue loading from Sharepoint

HI,

Try adding

WebFileUserAgent="curl/7.51.0"

to the settings.ini file.

Bill

Bill - Designated Support Engineer at Qlik
To help users find verified answers, please don't forget to use the "Accept as Solution" button on any posts that helped you resolve your problem or question.
cbushey1
Contributor III

Re: Issue loading from Sharepoint

Hi Bill,

Where is this file located?

Support
Support

Re: Issue loading from Sharepoint

For the user it would

C:\Users\username\AppData\Roaming\QlikTech\QlikView

QDS

C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Roaming\QlikTech\QlikViewBatch

Bill

Bill - Designated Support Engineer at Qlik
To help users find verified answers, please don't forget to use the "Accept as Solution" button on any posts that helped you resolve your problem or question.

View solution in original post

Highlighted
diegoberriel
New Contributor II

Re: Issue loading from Sharepoint

Hi All,

We are having the same issue with QV 12.10 and Sharepoint 2013... I have tried the recommendation from Bill without success, locally QV overwrites the .ini file and remove the  WebFileUserAgent="curl/7.51.0".

Do have find any possible solution on this?

Thks!

Diego