Qlik Community

QlikView App Development

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Not applicable

Loading XML file

Hi,

When I try to load the xml file using Qlikview, it gives 'Download Error' but I can open the same url in browser.

What could be the reason for download failed error

35 Replies
Not applicable

Re: Loading XML file

Hi,

are you loading that xml file from local file system or via http (https)  url?

regards

Not applicable

Re: Loading XML file

Loading the file from https url...

rajni_batra
Valued Contributor

Re: Loading XML file

When you open that on browser does that ask for any username and password???

Not applicable

Re: Loading XML file

In IE, it is not asking for any credentials. But in Chrome, it is asking for the credentials. After giving the credential I am able to view the xml file.

But qlikview couldn't read the data from the url, it is giving the error - 'The download Failed'

Note: I am trying to fetch the data from share point using REST service

Not applicable

Re: Loading XML file

Can qlikivew fetch the xml file from 'https' site?

Not applicable

Re: Loading XML file

Hi,

I've encountered the same problem.

Did you find any solution for it?

Thanks

Not applicable

Re: Loading XML file

I'm also receiving the same issue.

I pull the XML file up in my browser (Firefox, IE and Chrome)

The URL has the ID and Password as a plain text string.

When going through the wizard to upload the XML file, I can see my data when the FileType is set to Delimited or Fixed Record.

       1.png

HOWEVER, when I select the File Type of XML, I receive the following:

       2.png

Not applicable

Re: Loading XML file

More info:

If I perform a File/SaveAs from my browser, I can import into QlikView with no problems.......

marcuspersson
New Contributor III

Re: Loading XML file

I have the same problem.
When I type the URL in the browser the result shows up, but when I use the
wizard in Qlikview pulling from internet file it says:  'The download Failed'. But when I chose delimited I can see the data (as Jason describes earlier).

The same URL works from Qlikview on my local machine.

So I guess there is/are some setting(s) on the server that stops Qlikview from pulling xml from internet files. Anyone have any idea how to solve this problem?